Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A2 1,4 TDI - moduł komfortu

11 Gru 2012 21:59 2343 5
  • Poziom 12  
    Witam, Wymieniłem moduł komfortu w moim A2 gdyż nie działało mi mnóstwo rzeczy, kupiłem używany i mam następujący problem. Po założeniu wszystko działa co nie działało na starym oprócz pilota bo nie jest zakodowany oczywiście do tego modułu, ale po ok 30 min moduł przestaje działać ( jakby się zawieszał) wszystko przestaje działać - odłączam klemę na chwilę i znowu działa wszystko przez kolejne 30 min. Mam kabel na USB ale nie mogę nawiązać połączenia z modułem komfortu Vagiem. Czy to wina modułu, że tak się dzieje ? Proszę o pomoc.
  • Poziom 34  
    Być może inne opinowanie, bo numery się nie zgadzają.
  • Poziom 12  
    numery się zgadzają
  • Poziom 34  
    Zgadza się kodowanie, tego nie wiesz ale pewnie tym kabelkiem nic nie zdziałasz, co to za sprzęcior Vag kkl? Z którego roku audi?
  • Poziom 12  
    Tak, to vag kkl na usb - ale poprzedni moduł komf. łączył się tym kabelkiem bez problemu, ten zaś nie może nawiązać połączenia a inne podzespoły np. silnik czy abs łączy normalnie.

    Dodano po 2 [minuty]:

    Audi A2 1,4 TDI 2000r. Moduł komfortu AZ0959433M
  • Poziom 12  
    Wypróbowałem różnymi wersjami Vaga - "nieudane nawiązanie kontaktu ze sterownikiem komfortu", zmieniałem sterowniki portu USB, czas latencji i NIC ! A sam moduł działa - szyby, lusterka, centralny z kluczyka, bagażnik itp wszystko dział - tylko nie mogę połączyć się ze sterownikiem by zakodować piloty. Nierozumiem co mogło się stać :-( Ma ktoś jakiś pomysł sensowny ? Please:-)