Witam.
Chciałem podpytać szanownych koleżanek
i kolegów...co może być przyczyną samoczynnego wzrostu ciśnienia c.o. w piecu UNICAL DUA BTN 2000r.?
Ale od początku:
Zaczęło się od usterki tego baniaka z powietrzem... nazbierało się w nim pełno wody (nie wiem skąd) , ale po spuszczeniu całej wodę z instalacji i uzupełnieniu powietrza ...ok. 1 bar i zaczęło działać ...ale starczyło na tydzień... znowu pełen wody.
Powtórzyłem, znowu starczyło na 1 tydzień...
powtórzyłem znowu procedurę j.w.
i po 1 dobie są już znowu 2 bary (troszkę jej teraz spuściłem i coś tam działa) .
I skąd ta woda się bierze?
Z góry dziękuje za wszelkie sugestie... może ktoś już miał tego typu problem.
Pozdrawiam.
PS. chyba winny będzie ten zbiornik powietrzny... ten mój trochę trzyma.. .ale może ktoś ma taki do UNICAL Dua BTN ...100% sprawny?
Chciałem podpytać szanownych koleżanek

Ale od początku:
Zaczęło się od usterki tego baniaka z powietrzem... nazbierało się w nim pełno wody (nie wiem skąd) , ale po spuszczeniu całej wodę z instalacji i uzupełnieniu powietrza ...ok. 1 bar i zaczęło działać ...ale starczyło na tydzień... znowu pełen wody.
Powtórzyłem, znowu starczyło na 1 tydzień...
powtórzyłem znowu procedurę j.w.
i po 1 dobie są już znowu 2 bary (troszkę jej teraz spuściłem i coś tam działa) .
I skąd ta woda się bierze?
Z góry dziękuje za wszelkie sugestie... może ktoś już miał tego typu problem.
Pozdrawiam.
PS. chyba winny będzie ten zbiornik powietrzny... ten mój trochę trzyma.. .ale może ktoś ma taki do UNICAL Dua BTN ...100% sprawny?