Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie działa sterownik dźwięku Avance AC'97 Audio for SIS audio conroller

14 Gru 2012 18:15 4689 41
  • Poziom 8  
    Witam mam problem z dźwiękiem kilka dni temu miałem przeinstalowany system,
    wgrałem sterownik Avance AC97 dla karty zintegrowanej z płyty,która była dołączona do komputera płyta ta nazywa się "Mainboard". Dźwięku nie ma a w menadżerze urządzeń obok sterownika jest znak zapytania w żółtym kółku. w informacjach jest napisane :Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10).
    Głośniki działają.
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 24  
    co to za komputer?
    najprawdopodobniej masz wgrane złe sterowniki.
    Wpisz w google nazwę tego komputera jeśli to laptop i poszukaj sterowników.
  • Poziom 8  
    Witam dzięki za porady. Chcę dodać że moja karta dźwiękowa to SIS 7012 Audio Device
    a w evereście nazwa komputera to jakiś ciąg liczb, który nie jest nazwą bo w google takiej nazwy nie znajduje. A programu nie mogę zainstalować. Piszcie proszę jak sprawdzić nazwę komputera i jeszcze raz dzięki za pomoc
  • Poziom 24  
    podaj nazwę płyty głównej powinna być w evereście i jaki procesor też podaj dla pewności
  • Poziom 8  
    płyta gł. ESC K7S5A
    procesor AMD Duron(tm)Processor
  • Poziom 8  
    KJaniczek - robiłem to co tam pisali ale obok tego sterownika Avance AC'97 Audio, który się zainstalował jest wykrzyknik i w ifo jest napisane: Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10).
  • Poziom 36  
    Zainstaluj ten co załączyłem, wcześniej usuwając pozostałości, po wcześniejszych sterownikach.
  • Poziom 8  
    beo- chodzi Ci o usunięcie pozostałości z menadżera urządzeń?
    Bo ja właśnie tak zrobiłem zainstalowałem ten sterownik a koło niego jest wykrzyknik
    i dzięki za to że mi pomagasz
  • Poziom 36  
    Usunięcie poprzedniego sterownika poprzez aplet dodawania programów, użycie np Ccleaner'a w celu usunięcia wpisów w rejestrze, i instalacja nowego sterownika. Wcześniej możliwy konieczny restart, tzn po usuwaniu.
  • Poziom 8  
    beo - zrobiłem tak jak powiedziałeś koło sterownika niema wykrzyknika ale dźwięku niema

    Dodano po 1 [minuty]:

    moja płyta jest zintegrowana

    Dodano po 6 [minuty]:

    płyta jest zintegrowana

    Dodano po 1 [minuty]:

    Dzięki za wszystkim za dotychczasową pomoc
    jesteście bardzo cierpliwi ;D
  • Poziom 36  
    Aby poprawanie podłączasz głośniki? Nikt nie majstrował, wewnątrz obudowy komputera?
  • Poziom 8  
    beo - tak głośniki są poprawnie podłączone ale ostatnio dokładałem ram do kompa i czyściłem wentylatorki myślisz ze mogłem coś popsuć ?
  • Poziom 36  
    Nie sądzę. Pytałem o to majstrowanie, gdyż na płycie znajdują się zworki do konfiguracji karty dźwiękowej, np by dźwięk działał na przednim panelu. Jeśli jednak nic w tej kwestii nie było zmieniane i zworki znajdują się na właściwym miejscu, to dźwięk powinien być. Sprawdź dokładnie ustawienia dźwięku.
  • Poziom 8  
    wydaje mi się że wszystko jest ok. wszystko jest podgłośnione
    Głośniki są sprawne bo sprawdzałem na telefonie
  • Poziom 36  
    czekaj czekaj, możliwe że pytanie raczej retoryczne, ale wzmacniacz jak mniemam, te głośniki posiadają? ;)
  • Poziom 8  
    Ale w tym okienku (audio) w odtwarzanie dźwięku i nagrywanie mam ten sterownik Avance AC'97 Audio a w odtwarzanie muzyki MIDI: MPU-401 i można to zmienić na Sentyzator SW Microsoft GS Wawe i zaznaczone okienko przy użyj tylko domyślnych urządzeń

    Dodano po 9 [minuty]:

    na tej stronie jest to okno trzeba zjechać trochę w dół http://www.pcformat.pl/Lepsze-brzmienie,a,470,strona,3

    u mnie wygląda to podobnie tylko że inny sterownik i nie "Sentyzator Microsoft GS Wawe" tylko jakieś MPU-401
  • Poziom 8  
    proszę, o to chodziło?

    Nie działa sterownik dźwięku Avance AC'97 Audio for SIS audio conroller
  • Poziom 8  
    Tak ale dźwięku nie ma, przed chwilą podłączyłem głośniki do telefonu i działały.
    moja karta jest zintegrowana
  • Poziom 8  
    nie mam przedniego panela bo to stary komputer a głośniki podpinam pod zielony

    Dodano po 59 [minuty]:

    macie jeszcze jakieś pomysły???
  • Poziom 8  
    nie z sp 2 a co trzeba trójkę zainstalować?
  • Spec od komputerów
    Trzeba albo UAA dla SP2.
  • Poziom 8  
    właśnie instaluję SP3 co później zrobić?
    odinstalować i zainstalować sterownik?