Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

HP Lasejet M1120 - Błąd: Inicjalizacja

15 Gru 2012 13:51 2286 12
  • Poziom 20  
    Witam
    Dostałem drukarkę na serwis jak w temacie. Drukarka miała kiepski wydruk.
    Zregenerowałem toner i dałem nowy chip.
    Wydruk czarny lecz czcionka bardzo "poszarpana"
    Rozkręciłem drukarkę sprawdziłem folię fusera i wałek jest ok, wyczyściłem optykę lasera.
    Po złożeniu drukarka uruchamia się lecz cały czas mam komunikat Inicjalizacja i tak stoi.
    Sprawdziłem wszystkie połączenia i taśmy jeszcze raz jest ok.
    Przy starcie toner uruchamia się kręci około 3 sekund, lampa skanera wysuwa się lekko do przodu i chowa. Silnik staruje.

    Może ktoś spotkał się z podobnym błędem.
    Proszę o sugestię.

    Dodano po 2 [godziny] 57 [minuty]:

    Dodam że po wypięciu czujnika z tyłu sygnalizującego obecność tonera drukarka uruchamia się lecz pokazuje brak zainstalowanej kasety drukującej. Po przysłonięciu foto czujnika wyjęciu i ponownym włożeniu kasety drukarka uruchamia się lecz przechodzi nadal w stan Inicjalizacji.
  • Spec od drukarek
    A jak zachowuje się ze starym chipem? Tu może być problem.
  • Pomocny post
    Poziom 14  
    co do poszarpanego tekstu. Te tonery źle się regenerują. Często jest tak ze na 10 zrobionych 2 idą w kosz.Chip nie ma tu nic do tego służy tylko do zliczania stron.
    Pewnikiem wiesza sie na teście skanera. Odłącz jeszcze raz skaner i wepnij wszystkie taśmy od nowa.
    Efekt braku inicjalizacji myślę jest spowodowany rozebraniem a nie tonerem.
  • Poziom 20  
    Witam ponownie...
    Jeszcze raz rozkręciłem całą drukarkę i ponownie sprawdziłem połączenia i taśmy
    Teraz drukarka odpala i wszystko jest ok. Widocznie faktyczni któraś z taśm nie łączyła.
    W załączniku wydruk testowy.
    Tekst nadal jest poszarpany i dziwnie blady.
    Całość testowana na kilku różnych tonerach.
    HP Lasejet M1120 - Błąd: Inicjalizacja

    Może macie jakiś pomysł ?
  • Poziom 14  
    Wydruk faktycznie niefajny.
    Ja dalej jednak obstaje przy tonerze.. Jakie miałeś te tonery? jakieś pewne? Sprawdzone w innej drukarce?
    Ewentualnie jeszcze brudna lampa skanera. Chyba ze już to czyściłeś.?
    więcej nic nie przychodzi mi do głowy.
  • Poziom 20  
    To jest wydruk testowy a nie ze skanera. Ale też rozkręcałem i lapa skanera w idealnym stanie brak pyłu i kurzu w tym skanerze jest bardzo szczelnie wszystko wykonane.
    Tonery testowałem różne z różnych źródeł.
    Kicha :/
  • Poziom 14  
    Ale ja mówiłem o lustrach lasera a nie skanera... Chyba ze zle tam napisałem wyżej
  • Poziom 20  
    wyczyściłem optykę lasera wyczyszczona właśnie rozkręcałem od razu bo tak podejrzewałem na początku, właśnie miałem już kilka takich drukarek i zawsze pomagało a teraz nie. Spróbuje jeszcze pożyczyć dziś oryginalny toner i dam znać bo pomysły się już wyczerpują...
    No chyba że folia fusera
  • Poziom 14  
    Wiesz co sprawdź na pewnym tonerze, bo tak jak pisałem te 36A tak często maja nawet 100% new zamienniki ze kicha jest
  • Pomocny post
    Poziom 26  
    Sprawdź ładowanie bębna.
    Wyjmij płytkę formatera i zasilacza.Przeczyść,przelutuj wszystkie styki.Zeskrob nagar ze sprężyn i je naciągnij.
  • Spec od drukarek
    Miałem taki wydruk w P3005. Winna była folia. Fizycznie wyglądała ok. Po wymianie wydruk ok. A podmieniałem nawet DC.
  • Poziom 20  
    Sir Charles napisał:
    Sprawdź ładowanie bębna.
    Wyjmij płytkę formatera i zasilacza.Przeczyść,przelutuj wszystkie styki.Zeskrob nagar ze sprężyn i je naciągnij.


    Zrobione i nadal to samo.
    Dziś będę miał jeszcze folię nową to wymienię i sprawdzę. dam znać po 15 :00

    Pozdrawiam
  • Poziom 20  
    No i dziś jeszcze raz wróciłem do tematu wyjąłem drukarkę z magazynku i dokładnie przeczyściłem wszystkie styki izopropanolem .
    Jest OK :) zapewne gdzieś zrobił się duży nagar lub jakiś nie styk.
    Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.