Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

prosze o porade telewizor LED 40-47 cali za ok 4000 pln

Rafał34 15 Dec 2012 23:15 2532 8
    Rafał34
    Level 9  
    Witam Szanownych Ekspertow
    Od kilkunastu dni sledze rynek i mam coraz wiekszy metlik w glowie. Zastanawiam sie nad kupnem tv i zachodze w glowe czy w proponowanej przeze mnie cenie 4000 zl warto skorzystac z dosc licznych w okresie przesiwiatecznym promocji.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 3,5 x 5 m plus aneks :)
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3 m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 dorosłych 2 dzieci
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisiec
    6. Jak słońce świeci w pokoju? do poludnia ostre swiatlo z boku
    7. Jaki masz obecnie telewizor? obecnie LCD LG 32 cale
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? na pewno kilka gniazd HDMI
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? "n" - ka
    10 .Jakie urządzenia? kino domowe, sporadycznie komputer
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 6-8 godz.
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? bez preferencji
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy, przyroda, sport (zarowno szybki tenis jak i snooker), przyroda
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? nie
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie wykluczam w najblizszej przyszlosci z uwagi na dzieci
    16. Preferencje co do marki? nie mam
    17. Preferencje co do wielkości? 42-47 cali
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach? smugi
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? z uwagi na szerokosc geograficzna - wieczorem
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4000 zl
    21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie koniecznie
    bede bardzo wdzieczny za propozycje
    Rafał34
    Level 9  
    dziekuje bardzo za podpowiedzi,
    odwiedzilem po raz kolejny salon tv, tym razem z malzonka, ktora miala wtracic swoje 3 grosze w temacie wygladu, wnioski sa takie, ze decydujemy sie na cos wiekszego, w granicy 55-57 cali przy zwiekszeniu budzetu do powiedzmy 5 tys. Czy wszystko w zwiazku z tym zaczynac od nowa?
    Rafał34
    Level 9  
    dziekuje za porade wlasciwie juz sie przekonalem do tego modelu, wiec zwiekszam przekatna
    Rafał34
    Level 9  
    ok zakupilem philipsa 47 cali wskazany model 6007 w promocji z xboxem. Jestem zadowolony, zona tez :) mam kolejne pytanie, troche poczytalem o kalibracji telewizorow, gdzie moge cos na ten temat fachowego przechwycic i wykonac u siebie?
    Mylagos
    Level 19  
    Jeśli chodzi o profesjonalną kalibracje to sam tego nie dokonasz - potrzebny jest do tego odpowiedni sprzęt. Myślę, że powinieneś spróbować samemu ustawić obraz, tak jak Ci pasuje. Co do poczytania o kalibracji, proponuję byś zajrzał na ten blog:
    http://blog.skalibrujtv.pl/
    Rafał34
    Level 9  
    dzieki za info dot kalibracji. Pojawil sie inny problem. Wczoraj po podlaczeniu dekodera "n"-ki bylo wszytsko super, dzis zaczalem sie bawic z konsola i od tego czasu tv nie widzi dekodera, przywracam ustawienia fabryczne, odnajduje kino domowe, konsole i wszystko co podlaczam a jesli chodzi o dekoder to odnajduje urzadzenie ale wyswietla komunikat brak sygnalu video. Poradzicie cos? z gory dzieki

Dodano po 11 [minuty]:

zeby uzupelnic wypowiedz dodam, ze czasem pojawia sie tez komunikat "format wideo nieobslugiwany"
    Anonymous
    Level 1