Zgodnie z apelem Radia Maryja, dotyczącym konieczności przestrojenia anteny, bo od 1go grudnia 2012 r. miały przestać działać dotychczasowe parametry, poprosiłam fachowców (?) z firmy Kom-Sat w Kościerzynie, by to zrobili. Zainkasowali 50zl, jakość odbioru zaczęła się stopniowo pogarszać: deformacja obrazu i dźwięku, aż 13.12.br. zupełnie straciłam odbiór (migocze na ekranie, tzw., kaszka).
Zgłosiłam reklamację, a oni żądają NASTĘPNYCH 50 zł za, tym razem, za ustawienie anteny gdyż twierdza, że sygnał transpondera ( TV TRWAM) jest za slaby. Tymczasem moja Mama nie ma problemów z oglądaniem naszej katolickiej telewizji, podobnie matka mojej znajomej.
Jakie mam szanse wyekzekwowania usługi za darmo, w ramach reklamacji? Do kogo mogę zwrócić się z, ewentualna, skargą?- Proszę o pomoc, radę.
Korzystam z poczty siostrzeńca, mój adres elektroniczny: gi60na(malpa)wp.pl
Można też odpowiedzieć Dawidowi.
Z góry dziękuję, licząc na miarodajną odpowiedź.
Zdrowych, wesołych Świąt; niech Nowonarodzony błogoslawi!
Grażyna
Zgłosiłam reklamację, a oni żądają NASTĘPNYCH 50 zł za, tym razem, za ustawienie anteny gdyż twierdza, że sygnał transpondera ( TV TRWAM) jest za slaby. Tymczasem moja Mama nie ma problemów z oglądaniem naszej katolickiej telewizji, podobnie matka mojej znajomej.
Jakie mam szanse wyekzekwowania usługi za darmo, w ramach reklamacji? Do kogo mogę zwrócić się z, ewentualna, skargą?- Proszę o pomoc, radę.
Korzystam z poczty siostrzeńca, mój adres elektroniczny: gi60na(malpa)wp.pl
Można też odpowiedzieć Dawidowi.
Z góry dziękuję, licząc na miarodajną odpowiedź.
Zdrowych, wesołych Świąt; niech Nowonarodzony błogoslawi!
Grażyna