Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tytan DS400 Can - Tryb serwisowy - zmiana parametrów ustawień

michalmiko 17 Dec 2012 13:41 5493 3
    michalmiko
    Level 17  
    Witam!
    Mam następujący problem z autoalarmem Tytan DS400 CAN (bezpilotówka). Chcę wejść w 7 parametr, czyli wyłączenie dźwięku syrenki rozbrajania/uzbrajania systemu.
    Przekręcam stacyjkę dwa razy, dioda pulsuje i w tym czasie przyciskam 5 razy przycisk autoryzacji, następnie dioda miga 1x (pierwszy parametr), przekręcam następnie drugi raz (dioda miga dwa razy) i tak do siódmego parametru. Obecnie mam ustawione na potwierdzanie syrenką, czyli druga funkcja, czyli naciskam raz przycisk autoryzacji, żeby przestawić na pierwszy. Alarm w ogóle na to nie reaguje i jedyne co mogę zrobić to:
    1) przytrzymać przycisk autoryzacji na 3 sekundy (dźwięk syrenki -jest), i powinienem opuścić tryb serwisowy - ale tak się nie dzieje bo jak zamykam samochód pilotem to alarm się nie uzbraja.
    2) przejść do kolejnego parametru - w instrukcji jest ich 9, ale ja doszedłem chyba do 20, po czym kolejne przekręcenie stacyjki to szybkie miganie diody (i chyba piknięcie syrenki) oraz przywrócenie normalnej pracy alarmu.
    Co robię nie tak? Możliwe, że mam inną wersję centralki niż instrukcji (pobrałem z internetu)? Bardzo proszę o informację, jak mogę wyłączyć dźwięk syrenki przy uzbrajaniu/rozbrajaniu systemu.
    Pozdrawiam.
    dewone
    Level 14  
    Musisz znac dokladną wersje alarmu(oprogrmowania) bo zmieniala sie ilosc nastaw i dochodzily nowe parametry. Spróbuj po wejsciu w parametr 7- 3sek. przytrzymac przycisk autoryzacji(przechodzisz w tryb zmniejszania nastawy) i wcisnij 1 przycisk autoryzacji, teraz zaplon i 3 sek-wychodzisz. Jak to nie pomoże to bedziesz musiał dobrac sie do centrali i sprawdzic wersje softu
    autoalarmygdansk.pl
    Level 9  
    Podaj mi numer z centrali to postaram się pomóc, powinien być również wpisany w karcie gwarancyjnej jeśli taką posiadasz :D
    michalmiko
    Level 17  
    Do centralki się dostać to jakieś 15 minut pracy (jest dość głęboko zabudowana schowkami). Napisałem w międzyczasie do producenta i okazuje się, że od niedawna jest nowa wersja instrukcji i te centrale mają aż tyle parametrów. Teraz za potwierdzanie uzbrajania/rozbrajania systemu jest parametr dziewiąty. Są tam cztery funkcje kierunkowskazy / syrena:
    1. nie / nie
    2. tak / nie
    3. nie / tak
    4. tak / tak
    u mnie była trzecia funkcja. Przyciśnięcie przycisku autoryzacji ustawiło 4 parametr, co zostało potwierdzone diodą led (dwa mignięcia), na kolejne naciskanie nie ma już mignięć diody led (został osiągnięty najwyższy parametr). Aby ustawić teraz od 4 3 2 1 należy wcisnąć i przytrzymać PA na 3 sekundy do piknięcia syrenki. Teraz krótkie naciśnięcie PA (jedno mignięcie diody) do ustawienia pierwszego parametru, czyli 3x krótko PA.
    Opuszczenie trybu programowania: Włączyć stacyjkę, przytrzymać PA do usłyszenia dźwięku syrenki.