Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung CLX-3185 - Zacina kartki w fuserze/drukuje czarne kartki

nielegal1989 17 Dec 2012 18:26 4647 5
    nielegal1989
    Level 14  
    Witam, mam problem z tą drukarką. Bierze papier normalnie i albo wychodzi zadrukowana cała czarna kartka albo wciąga i nawija kartkę w utrwalacz.
    Po rozkręceniu został wyczyszczony bęben ponieważ drukarka nie drukowała poprawnie całej strony. Po wciągnięciu papieru w fuser również został wyjęty i usunięto pozostały papier, jednak problem się powtarza.
    leeart

Level 34  
    Skoro drukuje całe czarne kartki to prawdopodobnie brak jakiegoś styku na bębnie, co powoduje nadmiar toneru na kartce, A Samsungi tego nie lubią.
    eko185
    Level 19  
    Zaś zawijanie kartek w grzałce - fuserze - moze oznaczac ze plastikowa rolka ktora jest na wyjsciu sie nie kreci.

Ewentualnie moze gorny plastik jest niedocisniety lub zbyt rozciagnieta sprezynka ktora blokuje kartke i nie podaje dalej.

Czarne kartki to któreś styki są zabrudzone - najprawdopodobniej jak kolega mówił od bębna.

Poprosimy o skan wydruku to bedzie latwiej ocenic.
    leeart

Level 34  
    zawija się bo nadmiar tonera przykleja się do wałka-zapomniałem dopisać.
    eko185
    Level 19  
    Ja bym sprawdził listwe zgarniajaca w pasie transmisyjnym.

Najlepiej tak rozbierz drukarke aby dzialala i abys widzial co jest drukowane na pasie.
    Wtedy odpal drukowanie i zobacz co wyjdzie (bo wydaje mi sie ze nie zgarnia starego koloru z pasa).

Ewentualnie wylacz drukarke z pradu w czasie drukowania, wyjmij pas i pokrec nim i zobacz czy sciera sie wydruk na pasie.