Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung Galaxy Ace 2 - Rozłączanie połączeń przy włączonej transmisji danych(H)

speedyes 19 Dec 2012 01:30 4776 5
    speedyes
    Level 2  
    Witam. Posiadam Samsunga Galaxy Ace 2 z oryginalnym oprogramowaniem (Androidem 2.3.6) pracującym w sieci Plus. Problem polega na tym, że gdy mam włączoną transmisje danych i u góry obok zasięgu sieci widnieje znaczek 3G to połączenia głosowe nawiązują się bez najmniejszego problemu, natomiast gdy widnieje tam znaczek E lub H to wtedy zaraz po wybraniu danego numer po ok sekundzie od wyboru połączenie jest automatycznie zakończone, można powtarzać wybieranie w nieskończoność i uda sie dopiero gdy wskoczy 3G. Gdy mam wyłączoną transmisje danych każde połączenie jest nawiązywane. Ktoś ma podobny problem ? Pomożecie? Jest to naprawdę męczące..
    blaster44
    Level 10  
    Hm, a spróbuj wyłączyć 3G w ustawieniach. Wtedy w standardzie będzie działał max na edge. I zobacz wtedy
    speedyes
    Level 2  
    Sprobowalem z innymi kartami, najpierw wlozylem inna karte plusa i wszystko było ok, potem włozyłem karte heyah i rowniez bylo ok. Wychodzi na to ze problem jest tylko na mojej karcie. Nie wiem juz co robic.
    forevwers
    Level 19  
    wyłącz i włącz telefon. Miałem tak samo i pomogło. Do tego parę razy zdarzyło mi się ze zasięg był , net śmigał a nikt się nie mógł dodzwonić. Po restarcie wszystko już było ok.
    blaster44
    Level 10  
    speedyes wrote:
    Sprobowalem z innymi kartami, najpierw wlozylem inna karte plusa i wszystko było ok, potem włozyłem karte heyah i rowniez bylo ok. Wychodzi na to ze problem jest tylko na mojej karcie. Nie wiem juz co robic.

Idź do operatora i wymień kartę na nową.
    speedyes
    Level 2  
    restart nic nie daje, wczesniej mialem tel mini2 i byly tak samo to wtedy myslalem ze to moze wina tel ale teraz w ace 2 mam to samo. Do salonu plus sie nawet nie fatyguje bo tam i tak mi nic nie pomoga.

Dodano po 5 [minuty]:

a orientuje sie ktoś ile w plusie kosztuje wymiana karty ?