Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chrysler voyager 2.5 crd - Chrysler brak komunikacji z silnikiem

diablosvr1 20 Dec 2012 10:20 10188 7
  • #1
    diablosvr1
    Level 2  
    Na wstępie chciałbym powitać wszystkich forumowiczów

    Problem z chrysler voyager 03r auto nie odpala świeci się czerwona okrągła lampka brak rozrusznika , brak lampki grzania świec i ciśnienia oleju
    brak połączenia ze sterownikiem silnika w body comp. -- podaje również brak połączenia ze sterownikiem silnika w immo również brak połączenia .... + uszkodzona komunikacja szeregowej magistrali can schemacik w rękę (od sterownika silnika ) --wszystkie masy i zasilania ok problem nastąpił po czym jak brakło świateł pozycyjnych z przodu i z tylu -po wyjęciu przekaźnika od park lamp i ponownym montażu światła zaczęły działać proszę o jakieś sugestie i podpowiedzi z góry dziękuję
  • #2
    Hans30
    Level 28  
    Myślę ,że w twoim przypadku problem tkwi dalej w zasilaniu.
  • #3
    diodabg
    Level 30  
    Witam.
    I co rozgryzłeś, co się stało? Pytam, ponieważ mam ten sam problem.
    Dzięki
  • #4
    msepl
    Level 25  
    A ja myślę że jak zwykle kabelki troszkę nadgryzło (luspray)b wtyczki to czyszczenia + kontakt
  • #5
    iras24
    Level 17  
    schemat i sprawdzić wszystkie zasilania.Może być przekaźnik główny.
  • #6
    diablosvr1
    Level 2  
    Autko już pali problem był w zasilaniu ECM/PCM tylko 2 volty :D nadpalona puszka IPM po wymianie wszystko wróciło do normy dziekuję za pomoc temat uważam za zamknięty.. pozdrawiam
  • #7
    diodabg
    Level 30  
    witam
    zrobilem tak jak zalecano... wyjac akumulator, odbespieczyc i przekrecic na bok skrzynke bezpiecznikow wtedy jest dostep do wszystkich kostek skrzynki...
    wypiac wszystko co sie da oczyscic i popsikac wd40 wlozyc na swoje miejsce wlozyc akumulator i .... auto smiga.... cala operacja trwa pol godzinki nie trzeba schematow miernikow... dzieki za pomoc i wszystkiego najlepszego w nowym roku...
  • #8
    fajnymarian
    Level 12  
    Witam

    Mam chyba podobny problem z którym się uporaliście :) Mam w związku z tym pytanie . W moim aucie skrzynka bezpiecznikowa jest obok akumulatora.wyczyściłem wszystko i nie działa poprawnie aczkolwiek lepiej. Rozumiem że kolejna część do wyczyszczenia znajduje się pod tą która jest łatwo dostępna obok aku po zdjęciu małej czarnej pokrywy na małe 2 zatrzaski. Czyli koniecznym jest wyjęcie aku i odchylenie tej skrzynki w kierunku gdzie był aku? Moja wydaje się być solidnie przymocowana i stad moje pytanie. Jesli tak trzeba zrobić jak zwolnić i przechylić skrzynkę z przekaźnikami i bezpiecznikami?