Witam, po raz drugi mam problem z nokia E75 i po raz drugi raz dotyczy on wyświetlania obrazu. Problem dla mnie jest bardzo nietypowy(dla was prawdopodobnie będzie banalny) a mianowicie telefon ma problemy z wyświetlaniem obrazu i można wyróżnić 3 stany działania:
a)obraz jest czarno-biały w pasy ciemniejsze lub jaśniejsze. Jest on pochylony, w kształcie rombu.
b)tutaj mogę używać telefonu jako latarkę bo tylko działa podświetlenie
c)działa poprawnie,obraz idealny bez żadnych smug czy załamań kolorów.
Problem nie jest zależy od rozsunięcia czy zsunięcia klawiatury qwerty. Czasami pukniecie go w okolice powyżej aparatu daje skutek wyświetlenia obrazu. Myślę, ze można wykluczyć ekran bo jednak czasami działa i wydaje się być sprawny. Niedawno wymieniałem taśmą na oryginalną taśmę od Nokii i też wykluczałbym taką usterkę. Bardziej mnie martwi, że to może być filtr LCD co będzie wiązało się w mojej mieścince z kosztami.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, Przemysław.
a)obraz jest czarno-biały w pasy ciemniejsze lub jaśniejsze. Jest on pochylony, w kształcie rombu.
b)tutaj mogę używać telefonu jako latarkę bo tylko działa podświetlenie
c)działa poprawnie,obraz idealny bez żadnych smug czy załamań kolorów.
Problem nie jest zależy od rozsunięcia czy zsunięcia klawiatury qwerty. Czasami pukniecie go w okolice powyżej aparatu daje skutek wyświetlenia obrazu. Myślę, ze można wykluczyć ekran bo jednak czasami działa i wydaje się być sprawny. Niedawno wymieniałem taśmą na oryginalną taśmę od Nokii i też wykluczałbym taką usterkę. Bardziej mnie martwi, że to może być filtr LCD co będzie wiązało się w mojej mieścince z kosztami.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, Przemysław.