Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Alctatel OT 735 - Problem z Kablem :(

Warson 07 Lut 2005 19:53 720 3
  • #1 07 Lut 2005 19:53
    Warson
    Poziom 11  

    Okej jak widac w temacie mam kolejny problemz Kablem do Tegoż właśnie Fona. Otóż:

    Robie tak jka mówią inni ludzie i dalej Lipa. Kiedys sie męczyłem nad ustawianiem tego kabla to było chyba zaraz po kupnie, męczyłem się chyba z 5h, spocony zalany potem ;) doszedłem do tego że kabel nagle zaczął działać ale to był chyba pierwszy i ostatni :( bo grzebałem tyle że już nie pamietałem an drugi dzien jak go podłaczyłem. Ale przejdzmy do konkretów:

    1: Instaluje Oprogramowanie do Kabla firmy "Forever" PL-2303 USB
    2: po restarcie podłączam kabel do komputera i wykrywa mi że wykrył urządzenie USB. Tak wiec w kreatorze klikam na Dalej i nie wyklrywa urzadzenia, dopiero kiedy podlacze do Fona kabel Wykryje ale nie na żadnym Porcie COM tylko Wykrywa mi Jako MODEM ALCATEL T 10 i coś tam dalej.

    3: Ok niby działa i jest podłącznie, wiec wkładam płytkę z instalacją oprogramowania do Mojego Alcatela.
    4: na głownym menu każą mi wybrac jakiego uzywam połączenia z FOnem, więc wybieram Przez Kabel USB.
    5: Nastepnie Program wyszukuje czy Jest Podłączenie z Telefonem:
    Alctatel OT 735 - Problem z Kablem :(
    JAk widać na zdjęciu wszystko jest OK.
    6: I Klikamy Dalej i NAJGORSZE!!!! Zobaczcie na Screena Niżej.
    Alctatel OT 735 - Problem z Kablem :(

    Tak więc widzicie ciagle mam ten sam problem. Błagam jak ktos wie jak to rozwiązać prosze o Pomoc. Aha dla przypomnienia dodam iz mam: WINDOWS XP + SP2

    Z góry dziekuje za Pomoc.

    Dodano po 3 [godziny] 12 [minuty]:

    Spoko nawet nikt nie zajzał do tego tematu :( Dziięki

    0 3
  • MagBoss
  • #2 08 Lut 2005 12:19
    yozka1
    Poziom 16  

    Zobacz na jakim porcie jest ustawiony PL-2303 USB jerzeli to com4. Spróbuj zmienić na com3 lub com 5. Miałem taki problem z motorolą E 365 i pomogło.

    0
  • #3 08 Lut 2005 12:55
    Warson
    Poziom 11  

    a gdzie to zobaczyc na jakim porcie jest ustawiony PL-3030 ??

    0
  • #4 27 Kwi 2005 10:44
    Vahanara
    Poziom 2  

    Warson napisał:
    a gdzie to zobaczyc na jakim porcie jest ustawiony PL-3030 ??


    start-ustawienia-panel sterowania - system - menedżer urządzeń
    pozdr

    0