Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

307 2.0 Hdi - Sztywne ko³o LUK po wymianie - szarpanie przy ruszaniu

borek833 21 Dec 2012 23:11 5499 6
    borek833
    Level 10  
    Panowie jestem tydzien po wymianie dwumasy na sztywne ko³o, fajnie sie jezdzilo do wczoraj, nagle pedal zrobil sie jakis dziwny i jak wciskam sprzêg³o to co¶ piszczy, nie mo¿na ruszyæ p³ynnie autem trzêsie. Na biegu jalowym wszystko jest okej, najgorzej jest na jedynce i wstecznym. Czy to wina sprzêg³a? Biegi wchodz± dobrze, tylko ten peda³ jaki¶ dziwny, trudno jest ruszyæ p³ynnie. Zastanawia mnie dlaczego na pocz±tku wszystko by³o ok? A mo¿e jest co¶ nie tak z pomp± sprzêgla lub wysprzêglikiem, dzi¶ odpowietrzalem sprzêg³o ale nic nie pomog³o.Jeszcze czyta³em o jakiej¶ tulei wa³ka sprzêg³a. Proszê o pomoc
    swap
    Level 13  
    Mo¿e poduszka silnika /skrzyni? nie wiem jak bardzo szarpie wiêc strzelam jak nie bez otwarcia siê nie obêdzie ...pêkniête s³oneczko docisku ? cosik nie poskrêcane ?
    Wró¿enie z fusów
    serg77
    Level 15  
    ja tez chcialem podmienic w audi dwumase na sztywne, ale w koncu zregenerowalem bo pomyslalem ze jakies madre glowy ktore to projektowaly to wiedzialy ze przy takich drganiach jakie ma diesel moze sie szybciej skrzynia rozleciec i po co mi wymieniac skrzynie jak sprzeglo jest tansze... Proponuje wrocic do wersji standardowej :)
    Hubert997
    Level 14  
    Podaj dok³adniejszy opis, jaki to pisk (metal-metal),chrobotanie ? S± drgania na pedale?
    borek833
    Level 10  
    Tak meta o metal, jak wciskam sprzêg³o, ale nie zawsze, drgan jaki¶ wielkich nie ma to raczej jakie¶ przerywanie peda³u, slyszalem o tej poduszce, ale tu chodzi raczej o pedal sprzêg³a bo jest jaki¶ dziwny taki kapciowaty ,jak dodam wiecej gazu mo¿na ruszyc p³ynniej. Auto na biegu jalowym pracuje normalnie, aha jak auto zgaszone wydaje mi sie ze pedal sprzegla jest okej, jak zapale to sie takie robi, nie wiem czy to ma jakie¶ znaczenie i czy tak ma byc

Kolego a widze,¿e Ty z Zielonej Góry jestes, ja ko³o Nowej Soli mieszkam, jeste¶ mo¿e mechanikiem?
    malina78
    Level 10  
    Du¿o tego przerobi³em,i nigdy nie by³o problemów,tylko ¿e trzeba te¿ daæ nowe ³o¿ysko, albo co¶ siê rozpad³o po z³ym monta¿u.
    borek833
    Level 10  
    Mechanik stwierdzi³, ¿e co¶ jest nie tak z wysprzêglikiem albo pompk± bo w 1 fazie naciskania peda³u co¶ piszczy. Dzi¶ nagle wszystko wroci³o do normy, rusza sie dobrze, nic nie szarpie, wiec mysle ze to nie wina sprzêg³a a wlasnie co¶ z wysprzêglikiem albo pompk±, bede jezdzil i monitorowa³.