Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Step 7 microwin i windows 7

ojciec10 22 Dec 2012 17:00 4965 6
SterControl
    ojciec10
    Level 20  
    Witam.
    Dzisiaj przesiadłem się z Windowsa XP SP3 na Windows 7 i mam problem z instalacją Step7 MicroWin v4.0 SP4 oczywiście oryginał. Po włożeniu płyty wyskakuje mi taki jak załączonym print screenie. Co go powoduje? Step 7 microwin i windows 7
  • SterControl
  • SterControl
    PRL
    Level 40  
    Ja bym również spróbował uruchomić instalator z prawami administratora.
  • Helpful post
    Marek_Pe
    Level 23  
    Dość znany błąd, ponownie WIN7 daje o sobie znać. Jest o tym dużo informacji na wszystkich forach siemensa.

Podobnie jest z S7-200 Explorerem.
    W tym wypadku pomogło mi zainstalowanie w wirtualnym WINXP.
    Jest wtedy trochę problemów z podłączeniem kabla USB/PPI ale po wielu testach się udało.
    Natomiast alternatywny kabel rs232/PPI chodził od razu bez problemów.
    Dobrze więc mieć lapka z RS232 :D .... a jeszcze lepiej WinXP.

Pozdrowienia
  • Helpful post
    sCooBy^
    Level 10  
    Jaka wersja MicroWina?? U mnie "V4.0 STEP 7 MicroWIN SP9" śmiga obecnie na Windows 8

Zassaj sobie tą najnowszą wersję ze strony SIEMENS:
    http://support.automation.siemens.com/WW/llis...n&objid=58523240&Datakey=24676421&caller=view

Jest za free o ile masz licencję.
    SP4 jest dość przestarzała...

Tutaj do tego najnowszy S7-200 PC Access:
    http://support.automation.siemens.com/WW/llis...tandard&viewreg=WW&objid=18785011&treeLang=en
    ojciec10
    Level 20  
    Witam po przerwie. Niestety chwilowo nie posiadam uprawnień administratora na tym systemie więc nie mogę zainstalować niczego..... A ktoś z kolegów posiada może plik o nazwie s7wbs1ax.dll z pakietu step7 ? nie wiem dlaczego kompilator cały czas podczas pracy w projekcie wywala błąd związany z tym plikiem? Prosiłbym o podesłanie takiego pliku na pw bądź forum. Dziękuję