Witam.
Dzisiaj przesiadłem się z Windowsa XP SP3 na Windows 7 i mam problem z instalacją Step7 MicroWin v4.0 SP4 oczywiście oryginał. Po włożeniu płyty wyskakuje mi taki jak załączonym print screenie. Co go powoduje?
Dość znany błąd, ponownie WIN7 daje o sobie znać. Jest o tym dużo informacji na wszystkich forach siemensa.
Podobnie jest z S7-200 Explorerem.
W tym wypadku pomogło mi zainstalowanie w wirtualnym WINXP.
Jest wtedy trochę problemów z podłączeniem kabla USB/PPI ale po wielu testach się udało.
Natomiast alternatywny kabel rs232/PPI chodził od razu bez problemów.
Dobrze więc mieć lapka z RS232 .... a jeszcze lepiej WinXP.
Witam po przerwie. Niestety chwilowo nie posiadam uprawnień administratora na tym systemie więc nie mogę zainstalować niczego..... A ktoś z kolegów posiada może plik o nazwie s7wbs1ax.dll z pakietu step7 ? nie wiem dlaczego kompilator cały czas podczas pracy w projekcie wywala błąd związany z tym plikiem? Prosiłbym o podesłanie takiego pliku na pw bądź forum. Dziękuję
Witam. Zainstalowałem poprawnie orginał bez problemu po uzyskaniu dostępu administratora. Później odinstalowałem wersję v4.0 tak jak kazał instalator pobrany ze strony http://support.automation.siemens.com/WW...id=58523240&Datakey=24676421&caller=view tak jak mówił kolega sCooBy i jest pewien problem z instalacją kabla usb. spójrzcie: