Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Livebox 2.0 - Przy nawiązywaniu połączenia dioda "@" świeci się na cze

fazikpl665 23 Gru 2012 20:48 3249 9
  • #1 23 Gru 2012 20:48
    fazikpl665
    Poziom 9  

    Witam, mam dość dziwny przypadek z jakim jeszcze się nie spotkałem a mianowicie gdy włączam komputer (system Windows 7) gdy jest nawiązywanie połączenia z internetem po przez kabel ethernet z Liveboxem 2.0, w liveboxie dioda "@" świeci się na czerwono i jest brak dostępu do internetu. Jeśli odepnę kabel ethernet od komputera po chwili dioda "@" zaświeca się na zielono i jest dostęp. Tak samo jest gdy łącze się bezprzewodowo. Próbowałem połączyć się innym komputerem po przez przewód ethernet jak i przez Wi-Fi i wszystko działa więc livebox jest sprawny. Czy jest to wina komputera jako sprzętu ? Czy oprogramowania? Miał ktoś podobny przypadek? Myślę nad postawieniem systemu od nowa, lecz nie wiem czy coś to da.

    0 9
  • #2 23 Gru 2012 21:31
    CHACA
    Poziom 43  

    System oryginalny czy okrojony?

    -1
  • #3 23 Gru 2012 21:46
    fazikpl665
    Poziom 9  

    System okrojony

    0
  • #4 23 Gru 2012 21:52
    CHACA
    Poziom 43  

    Chyba nic więcej nie muszę pisać.

    1
  • #5 23 Gru 2012 21:57
    wojtek2803
    Poziom 37  

    Sterowniki od karty sieciowej masz aktualne pokaz screena gdy próbujesz się połączyc z LB

    0
  • #6 23 Gru 2012 22:06
    fazikpl665
    Poziom 9  

    Sterowniki wgrywałem najnowsze jakie były dla tego sprzętu. Screen mogę dołączyć dopiero za 2 dni.

    0
  • #7 23 Gru 2012 22:16
    CHACA
    Poziom 43  

    A swoim laptopem próbowałeś połączyć się u kogoś znajomego?

    0
  • #8 23 Gru 2012 22:21
    fazikpl665
    Poziom 9  

    Problem tkwi w komputerze stacjonarnym. Próbowałem się łączyć z liveboxem dwoma laptopami i wszystko jest ok, po kablu jak i wi-fi więc od razu zakładam że to komputer jest uszkodzony.

    0
  • #9 23 Gru 2012 22:28
    CHACA
    Poziom 43  

    Komputer raczej nie ale system tak. Zainstaluj pożądny.

    0
  • #10 25 Gru 2012 13:58
    fazikpl665
    Poziom 9  

    Okazała się wina Liveboxa, podmieniłem innym i działa wszystko jak należy. Temat zamknięty :)

    0