Witam, wiem że był taki temat ale dotyczył innego modelu więc ja też się zapytam.
Posiadam volkswagena golfa wersję IV z 2001 roku 1.4 16v (model podstawowy bez klimy itd.) w benzynie z sekwencyjną instalacja gazową. Auto mam od 4 lat i cały czas mam ten sam problem. Przy włączaniu zapłonu słychać taki dźwięk ostrzegawczy jak przykładowo przy zużytych okładzinach ciernych na hamulcach. Nie wiem czego to może dotyczyć ponieważ nie świeci się żadna dodatkowa kontrolka sygnalizująca jakiś problem. Dotychczas uważałem ze ten dźwięk jest normalnością ale doczytałem że nie powinno tak być. W związku z powyższym mam pytanie: Co to może być ? Jak temu zaradzić? http://www.youtube.com/watch?v=6DOO5tBp4Zs film trochę kiepskiej jakości ale innego nie mam. Proszę o wszelkie cenne wskazówki. Nie mam urządzenia do vag więc nie wiem czy są jakieś kody błędów. Moje pytanie jest czy można to naprawić bez zabawy z komputerem. Dziękuję za wszelkie info. Jeżeli post jest w złym miejscu proszę o przeniesienie.
P.S. Samochód odpala bez problemu, jeździ zarówno na benzynie jak i na gazie, na pewno nie jest to od niezapiętych pasów (sprawdzałem)