Problem jak w temacie, zawsze miałem słuchawki z mikro usb i nie było problemu. Teraz kupiłem pod jacki, podpinam pod przedni panel niestety brak dźwięku w słuchawkach oraz z mikrofonu.
Szukałem podobnych tematów:
-mam najnowsze sterowniki
- zainstalowalem UAA (czy jakos tak)
- komputer był składany przy zakupie, nie mam wiec podstaw sądzić, że przedni panel jest źle podpięty (samo podpięcie sprawdzałem i nic nie jest wypięte)
- w ustawieniach HD relatek ustawiłem wyłączanie tylnego panelu przy wykryciu podpięcia w przednim
Czytałem coś jeszcze o zmianie w biosie ale nie jestem w stanie znaleźć żadnej opcji w biosie, która by mi zasugerowała, że odpowiada za dźwięk.
Słuchawki podpięte pod pilota z głośników działają więc są sprawne.
Nie mam już pomysłu co mogę zrobić(poza tym BIOSEM, czego nie potrafię znaleźć)
Płyta główna to GA-M61P-S3
słuchawki to creative fatality
BIOS- Award Modulator BIOS v6.00PG
Przy okazji sprawdzania podpięcia wtyczek na płycie głównej, po skręceniu kompa wyskoczył mi błąd: 'błąd odczytu dysku'. Mam 2 dyski ten który 'odpowiada' za błąd jest ustawiony jako slave i przy sprawdzaniu go nie dotykałem, teraz jeśli 2 dysk slave jest wpięty nie mogę komputera w ogóle załączyć. Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Szukałem podobnych tematów:
-mam najnowsze sterowniki
- zainstalowalem UAA (czy jakos tak)
- komputer był składany przy zakupie, nie mam wiec podstaw sądzić, że przedni panel jest źle podpięty (samo podpięcie sprawdzałem i nic nie jest wypięte)
- w ustawieniach HD relatek ustawiłem wyłączanie tylnego panelu przy wykryciu podpięcia w przednim
Czytałem coś jeszcze o zmianie w biosie ale nie jestem w stanie znaleźć żadnej opcji w biosie, która by mi zasugerowała, że odpowiada za dźwięk.
Słuchawki podpięte pod pilota z głośników działają więc są sprawne.
Nie mam już pomysłu co mogę zrobić(poza tym BIOSEM, czego nie potrafię znaleźć)
Płyta główna to GA-M61P-S3
słuchawki to creative fatality
BIOS- Award Modulator BIOS v6.00PG
Przy okazji sprawdzania podpięcia wtyczek na płycie głównej, po skręceniu kompa wyskoczył mi błąd: 'błąd odczytu dysku'. Mam 2 dyski ten który 'odpowiada' za błąd jest ustawiony jako slave i przy sprawdzaniu go nie dotykałem, teraz jeśli 2 dysk slave jest wpięty nie mogę komputera w ogóle załączyć. Będę wdzięczny za każdą pomoc.