Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda Fabia 1.4MPI AZE - Czasy emulacji sondy lambda

igorelectronics 26 Dec 2012 21:50 3825 6
NDN
    igorelectronics
    Level 12  
    Witam
    Chciał bym się zapytać jakie czasy emulacji sondy lambda powinny być ustawione aby nie rozjeżdżały się mapy silnika ?
    Obecnie mam ustawione H: 0,6s ; L: 0,6s i na wolnych obrotach na benzynie silnik faluje obrotami, dusi się i szarpie całym nadwoziem oraz wyskakuje błąd zbyt ubogiej mieszanki.
    Instalacja LPG: Autronic AL-700.
  • NDN
    misiek-888
    Level 36  
    Sonde na oscyloskop i ustaw podobne . Ustaw bliżej 1s
  • NDN
    igorelectronics
    Level 12  
    Problem w tym że nie posiadam oscyloskopu a metoda prób i błędów jest bardzo czasochłonna.
    Doktorr
    Level 35  
    Najpewniejszą metodą jest wcale nie emulować lepiej niech się na gazie świeci kontrolka awarii (obwód rozwarty lub zwarty do masy).
    igorelectronics
    Level 12  
    Wtedy wywala błąd ECU. Jeżeli ten błąd pojawia się często (w tym przypadku tak właśnie będzie) to po jakimś czasie jak nałapie dużo błędów to zablokuje się i nie odpali samochodu.
    MartBan
    Level 22  
    igorelectronics wrote:
    Wtedy wywala błąd ECU. Jeżeli ten błąd pojawia się często (w tym przypadku tak właśnie będzie) to po jakimś czasie jak nałapie dużo błędów to zablokuje się i nie odpali samochodu.

Wypisujesz kompletną nieprawdę.
    igorelectronics
    Level 12  
    Kolego miałem już zablokowany ECU przez dużą ilość błędów spowodowanych brakiem emulacji wiec wiem co piszę.
    Zresztą problem mam już rozwiązany dzięki innemu forum i osobą co chcą pomóc a nie tylko bezsensownie nabijać sobie posty bezwartościowymi odpowiedziami.