Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Berlingo 99r diesel - dmuchawa do nagrzewnicy nie chodzi

korky 28 Dec 2012 17:07 5982 3
Relpol
    korky
    Level 13  
    Jak w temacie. Czasem przestawała działać, czasem odzyskiwała sprawność na jakiś czas. Obecnie już nie działa w ogóle. 4 stopniowa regulacja. Dmuchawę wymontowałem, przyłożyłem do niej napięcie i działa. Sprawdziłem również czy dochodzi napięcie do dmuchawy- nie dochodzi. Zatem jest jakiś error wcześniej. Wszystkie bezpieczniki sprawdziłem na wszelki wypadek- mimo, że żaden niby nie odpowiada za to wedle instrukcji. Jakie opcje pozostają. Chyba tylko jakiś przekaźnik. Instrukcja również nie wspomina nic o jakichkolwiek przekaźnikach. i tu moje pytanie. Czy ktoś wie gdzie taki przekaźnik się znajduje ? Jakiego typu jest ? Jakiś schemat można prosić ? Model bez klimatyzacji, diesel 99r.
  • Relpol
    mtracz
    Level 29  
    A włącznik wentylatora na panelu.
    Czyli przełącznik 4 stopniowy wentylatora sprawdzałeś? Skoro nie działa na żadnym biegu to przydało by się do niej zajrzeć.
  • Relpol
  • Helpful post
    robi1214
    Level 31  
    Przekaźnik znajduje się nad pedałem sprzęgła .Często wypala się gniazdo.
    korky
    Level 13  
    przełącznik 4-stopniowy wymontowałem i zerknąłem na niego na szybko i był tak prosty w budowie, że nie wydawało mi się, że coś w nim mogło się popsuć. Jeszcze mu się przyjrzę dokładniej.
    Sprawdzę również przede wszystkim przekaźnik nad pedałem sprzęgła. Dzięki. Dam znać jak poszło.