Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Predom Łucznik 466 - problem z łapaniem dolnej nici

t24 28 Dec 2012 02:45 11664 17
    t24
    Level 2  
    Witam!

Mam podobny problem. Igła jest założona jak należy i wydaje mi sie, że wszystko jest założone zgodnie z instrukcjami. Igła nie wyciąga mi za to nad płytkę dolnej nitki (tej z bębenka). Co mam zrobić? Pomocy :

(
    Moderated By Dzimi:

Wydzielony. Proszę nie dopisywać postów do tematów archiwalnych.

Anonymous
    Anonymous  
    wiesław67
    Level 21  
    Przed nakreceniem filmu wymontuj pierscien dociskajacy podkowę oraz zdejmij podkowę .Pozostaw tylko chwytacz ,następnie kręć bardzo powoli kołem pasowym i nagrywaj pracę czwytacza z igłą (bardzo powoli).Bo natym filmie nic nie widać i dzieje się za szybko.
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Anonymous  
    wiesław67
    Level 21  
    To dobrze że działa,chociaż wg mnie chwytacz jest trochę przyśpieszony względem igły. chodzi mi o to że zanim czubek chwytacza zrówna sie z osią igły to igła powinna unieść się z dolnego martwego punktu 2mm.Na filmie widać że igła unosi się mniej niż 2mm. a ostrze chwytacza jest w osi igły.Ale jak szyje dobrze to może nie ruszać.
    Anonymous
    Anonymous  
    wiesław67
    Level 21  
    Oj chyba jednak jest za mały skok pętlowy. Doprowadź igielnice do dolnego martwego punktu,następnie zaznacz na igielnicy punkt np cienkim markerem,potem kręcąc kołem zgraj ostrze chwytacz ze środkiem osi igły. W tym momencie znowu zrób znak na igielnicy,potem cofnij igielnice do dolnego martwego punktu i wtedy zobaczysz jak jest odległosc miedzy znakami.
    Anonymous
    Anonymous  
    wiesław67
    Level 21  
    Nie rozumiemy się. Skoku pętlowego nie ustawia się igielnicą, tylko w tym przypadku reguluje sie wałkiem dolnym ,któty napędza chwytacz. Po wyregulowaniu skoku igielnica regulujemy tylko wysokość ostrza chwytacza nad oczkiem igły w momencie zbierania nici przez chwytacz z igły.
    Anonymous
    Anonymous  
    Borlin
    Level 10  
    Pierwszy obrazek to dól tkaniny, drugi obrazek to góra.

Predom Łucznik 466 - problem z łapaniem dolnej nici Predom Łucznik 466 - problem z łapaniem dolnej nici

Co zrobić żeby maszyna Łucznik dobrze szyła a nie tak jak na zdjęciach?
    Borlin
    Level 10  
    Dzięki za te strony z instrukcją ale to nie pomogło. Nadal szyje tak jak na zdjęciach.
    wojtek 9007
    Level 39  
    Witam - proszę sprawdzić czy regulator naprężenia nitki górnej działa prawidłowo,
    czy pomiędzy talerzykami niema jakiegoś brudu albo jakiejś starej nitki .