Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Arrow Multisolution Day
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Samsung J700 - Po zmianie taśmy nie działa bluetooth

fazikpl665 29 Gru 2012 16:44 1593 6
  • #1 29 Gru 2012 16:44
    fazikpl665
    Poziom 9  

    Witam tak jak w temacie po zmianie taśmy (na nie oryginalną) nie działa bluetooth, przed wymianą działało wszystko dobrze. Po włączeniu bluetooth nic się nie dzieje, telefon zachowuje się tak jakby chciał włączyć lecz nie może. Czy po zmianie taśmy na nową oryginalną bluetooth będzie działał?

    0 6
  • Arrow Multisolution Day
  • #2 30 Gru 2012 00:10
    rtj71
    Spec od komputerów

    fazikpl665 napisał:
    Czy po zmianie taśmy na nową oryginalną bluetooth będzie działał?


    Nikt Ci tego nie zagwarantuje. Jesteś pewien że telefon jest dobrze złożony? że nowa taśma nie jest uszkodzona?

    0
  • Arrow Multisolution Day
  • #3 30 Gru 2012 15:20
    saperx
    Poziom 25  

    Wszystko związene z BT jest na płycie głównej wiec watpie że to wina taśmy. Predzej podczas wymiany coś się uszkodziło.

    0
  • #4 30 Gru 2012 15:23
    rtj71
    Spec od komputerów

    saperx napisał:
    Wszystko związene z BT jest na płycie głównej wiec watpie że to wina taśmy. Predzej podczas wymiany coś się uszkodziło.


    Zgadzam się, ale te taśmy mogą robić zwarcie, nie wiadomo czy jest to poprawnie złożone. Ja bym rozebrał cały telefon, pooglądał go pod kątem uszkodzeń mechanicznych i przede wszystkim zmienił taśmę na oryginalną - to nie jest tak duży koszt.

    0
  • #5 30 Gru 2012 21:22
    fazikpl665
    Poziom 9  

    Na 3 płytkach bluetooth nie działa... na płycie wygląda że jest wszystko ok... zamówiłem oryginalną taśmę jak przyjdzie to założę i się odezwę...

    0
  • #6 11 Sty 2013 22:41
    fazikpl665
    Poziom 9  

    Na oryginalnej taśmie też nie działa na żadnej płytce bluetooth... więc co może być... soft ?

    0
  • #7 18 Sty 2013 19:33
    fazikpl665
    Poziom 9  

    Po zmianie softu wszystko działa jak należy :) temat zamknięty

    0