Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

UNIDEN 520XL - UNIDEN 520XL CZY PRESIDENT JOHNNY I PHILIPINES?

domino1300 29 Dec 2012 19:15 5376 12
    domino1300
    Level 12  
    Witam, szukamy z ojcem radia do samochodu do montażu na stałe, interesuje mnie Uniden 520xl (Made in china) nowy kosztuje 230 zł lub President Johny I (Made in Philipines) używany 300 zł. Zastanawia mnie właśnie ta różnica Chiny czy filipiny, jak to niektórzy mówią ,,Made in china dwa dni i nima" Podobno różnice w tych radiach nie ma żadnych, Używany uniden 520xl (made in philipines) kosztuje 350+, a więc stara dobra używka? czy nowy chińczyk?
    Sanch0
    Level 11  
    Może mTech Legend II albo odpowiednik Stabo xm3001e (ten ma ASC)? Wnętrze to samo co Johnny II.
    domino1300
    Level 12  
    czytałem o johnny II że gorzej sprawują się niz uniden 520xl
    .Labrador
    Level 26  
    domino1300 wrote:
    czytałem o johnny II że gorzej sprawują się niz uniden 520xl

Może należało by również posłuchać po czytaniu.Niestety nie jest to prawdą że się gorzej sprawują.Mam te modele i to co przedstawione na filmiku poniżej obrazuje co jest przyzwoite,a co niestety nie.Wspominamy o Unidenie!(510/520) ale po nich została tylko nazwa dobrego radia z dawnych lat.
    http://www.youtube.com/watch?v=nT1dU_Zttyo
    domino1300
    Level 12  
    Sczerze mówiac temat założyłem na temat uniden 520xl vs President Johny I (nie II) chodzi mi o produkcję czy kupić nowego unidena 520xl czy używke presidenta johny I made in philipines
    Anonymous
    Anonymous  
    gggolum
    Level 13  
    Zdecydowanie Johnny I nie ma się nad czym zastanawiać. U520 w smd to porażka. To jakbyś się zastanawiał mercedesa czy fiata. Co do tego linku z filmikiem powyżej to chyba jakiś żart, koleś nie ma zielonego pojęcia o cb, dobre do śmiechu warte.
    Anonymous
    Anonymous  
    domino1300
    Level 12  
    Mam ochotę właśnie kupić johnnego I made in philipines ;] podobno wszystkie chinskie cb radia to ,,szumofony" Może ktoś jeszcze sie wypowiedzieć czy brać nówke unidena 520 xl czy używke johnnego za 300 żł?(philipines)
    jeryy3
    Level 17  
    Albo johnnego albo poczciwą przewlekaną 520,jeśli cenisz swój słuch i chcesz posłuchać korespondentów, co mają coś do powiedzenia a nie własnych wycieraczek albo dmuchawy to żadnych wynalazków od chinoli albo podróbek typu legend.
    Łukasz5591
    Level 11  
    Unideny produkowane w chinach to już nie teradia co wcześniej zdecydowanie polecam Używany uniden 520xl (made in philipines) lub lub President Johny I (Made in Philipines) chociaż ja bym wolał lub President Johny II .
    oglądnij sobie ten filmik
    https://www.youtube.com/watch?v=5GUbEM-F2Vc
    maqudj
    Level 11  
    Polecam sobie znaleść starego Unidena 520XL z lat 2006 - 2007 (czarne kondensatory w śrudku, nowsze już miały niebieskie) jest lepszy niż Johnny II ASC,
    rafalw22
    Level 12  
    Widzę, że temat nieco archaiczny, ale chciałem w tym miejscu obronić radia legendII przed tym co napisał jerry3. Otóż posiadam to radio od 3 lat i nie mogę na nie zbytnio narzekać. Po przelutowaniu filtru pośredniego na muRata 455IT można nim śmiało posługiwać się bez blokady szumów na maksymalnym zasięgu, oczywiście pod warunkiem że nie stoimy obok linii WN czy też podobnie wpływającego urządzenia. W radiu nawet bez przeróbek nigdy nie słyszałem urządzań samochodowych. Jedyną jego wadą jest brak ASC, który przy jeździe obok urządzeń emitujących zakłócenia podobnież się przydaje. Dlatego jeżeli ktoś szuka radia to należało by szukać opinii, nie kierować się tylko i wyłącznie marką czy też krajem w którym zostało wyprodukowane (bo teraz większość sprzętu produkuje się w chinach) i co ważne dobrze jest kupić ręcznie zestrojone radio, lub też zainwestować parę groszy w podstawowy tuning ponieważ seryjne strojenia jakie jest dokonywane w obecnych czasach to już nie to samo.