Witam. Jak w temacie, przestał działać wskaźnik paliwa i wskaźnik poziomu oleju a stało się to w czasie gdy chciałem odpalić na mrozie ok -20 stopni, niestety kiepski był akumulator i jak już coraz po malej kręcił rozrusznik zaczęło szarpać wszystkimi wskazówkami na liczniku i zaczęła mrugać kontrolka paliwa, za nim przestałem kręcić to już na stałe zaświeciła się kontrolka rezerwy i opadł całkowicie wskaźnik paliwa. Po kilku dniach zauważyłem że na wyświetlaczu nie pokazuje się też poziom oleju. Po podłączeniu pod Delphi była masa błędów dotyczących niskiego stanu akumulatora i został jeden mówiący o "wskaźnik paliwa zwarcie do plusa". Po wysterowaniu tablicy wszystkie wskaźniki działają, więc to chyba raczej nie wina licznika. Mam prośbę do kolegów którzy spotkali się może z takim lub podobnym uszkodzeniem i posiadają schemat podłączenia czujnika paliwa lub jakieś doświadczenia w tym temacie. Szukałem schematu tu i tam, znalazłem ale nie ma umieszczonego w nim tego właśnie obwodu. A może jakieś sugestie od czego zacząć? Jeszcze w dodatku nie ma dostępu do baku od góry tylko go trzeba ściągać.
Życzę dla Wszystkich Miłej Zabawy Sylwestrowej i Szczęśliwego Nowego 2013 Roku.
pozdrawiam
jka
Życzę dla Wszystkich Miłej Zabawy Sylwestrowej i Szczęśliwego Nowego 2013 Roku.
pozdrawiam
jka