Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

samsung UE40D5000 - Brak polskich znaków w "Przewodniku" telewizora.

pieczara22 01 Sty 2013 15:10 3051 5
  • #1 01 Sty 2013 15:10
    pieczara22
    Poziom 8  

    Witam,
    Problem polega na tym że naciskając przycisk "GUIDE" na pilocie włącza się mi przewodnik po programach i:
    - Nie wyświetla mi się co na danym kanale jest nadawane (Brak informacji)
    - Gdy już się zdarzy że informacja na danym programie jest dostępna nie ma w niej polskich znaków.
    Zaznaczę tylko że odbieram sygnał cyfrowy z telewizji kablowej.
    Czy to jest związane z ustawieniami telewizora bo wchodziłem w tryb serwisowy i być może tam coś namieszałem.
    Jeśli miałby ktoś zdjęcia trybu serwisowego bez jakichkolwiek zmian to bym poprosił, ewentualnie ja mogę wstawić swoje do oceny.
    Z góry dziękuję za pomoc.

    0 5
  • #2 16 Maj 2014 23:27
    micello
    Poziom 10  

    mam podobnie, po wejściu w "przewodnika" nie mam polskich znaków
    - przy czym mam zainstalowany moduł upc zamiast dekodera
    (oprogramowanie w tv uaktualnione)

    znalazł ktoś już na to rozwiązanie?

    0
  • #4 20 Maj 2014 22:40
    micello
    Poziom 10  

    ja właściwie mam model UE40ES6800 jeszcze na gwarancji lub lekko po niej, napisałem pytanie do samsunga, dla zainteresowanych odpowiedź poniżej:

    "...Uprzejmie dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung.
    Opisana sytuacja jest nam znana i jest wyjaśniana z firmą UPC.
    Sytuacja ta może być związana z tym, że firma UPC oferuje moduły CI które były testowane z modelami TV z rynku Holenderskiego.
    Przez co mogą nie być w pełni dostosowane do modeli operowanych w Polsce.
    Mam nadzieję, że podana sytuacja zostanie rozwiązana dość szybko.
    Z chęcią udzielę odpowiedzi na ewentualne następne pytania. ..."

    mam tylko nadzieje że "szybko" oznacza wcześniej niż będę musiał zmienić TV:)

    0
  • #5 01 Sie 2014 00:03
    bajerb
    Poziom 1  

    A u mnie było tak w TV LE40C630 z modułem CI (UPC) i wyświetlenie przewodnika (GUIDE).
    Polskich znaków nie było od samego początku, ale się do tego przyzwyczaiłem... W lewym górnym okienku gdzie powinien wyświetlać sie obraz jak najbardziej był wyświetlany. Nawet dźwięk był :D .
    Po wejściu w menu serwisowe i próbie odblokowania funkcji nagrywania PRV (i tak nie odblokowałem, mimo że robiłem z kilku instrukcji podanych w necie i nawet filmiku na youtube). W przewodniku przestał wyświetlać sie obraz, a teraz jest tylko kółko, które niby wczytuje i wczytuje i wczytać się nie może... ale co zauważyłem jak zaprogramuje sobie jakiś program do późniejszego oglądania i włączę na pilocie czerwony przycisk z literką A (tzw.tryb wyświetlania) wówczas pojawia się obraz z dźwiękiem bez najmniejszego problemu. Jak jestem na antenie naziemnej w trybie analogowym to również jest obraz i dźwięk w przeowdniku.
    I teraz nie wiem co się dzieje czy ja coś namieszałem w ustawieniach serwisowych co spowodowało jakąś blokadę wyświetlania czy jest to jakaś inna przyczyna...???
    Czy ktoś jest mi wstanie odpowiedzieć na to pytanie??? Ewentualnie podanie informacji jak to naprawić żeby się jednak wyświetlało?

    1
  • #6 01 Sie 2014 19:48
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    bajerb
    Załóż swój własny temat!.

    0