Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Auraton 2005 - resetuje się

Honzej1983 02 Jan 2013 10:10 6111 11
    Honzej1983
    Level 2  
    Witam, od pewnego czasu (2 tyg) regulator Aurtaon 2005 resetuje sie - przez co nie działa mi tak jak bym chciał piec, co mogę z tym zrobić??
    Z góry dziękuje i pozdrawiam w nowym roku!!
    FOSGEN1
    Level 27  
    A czy na wyświetlaczu nie pojawia Ci się info o konieczności wymiany baterii? Ew. czy nie ma możliwości, że baterie mają słaby styk? Może Ci upadł?

Auraton 2005 - resetuje się

Chodzi mi o ten symbol w czerwonym kółku.
    Honzej1983
    Level 2  
    niestety nie upadł jest na stałe na ścianie, baterie są ok, zresetowałm go dzis i zobaczymy czy jutro rano koło 8 bedzie na wyswietlaczu godzina 00:15 mniej wiecej tak własnie sie resetuje.
    FOSGEN1
    Level 27  
    Honzej1983 wrote:
    niestety nie upadł

raczej na szczęście. Z pomysłów to mam już tylko taki, że:
    1. z jakiegoś powodu jest zakłócony przepływ prądu z baterii - spróbuj wymienić na inny zestaw i sprawdź, czy na stykach jakiś syf się nie zrobił
    2.skoro i tak Ci się resetuje, to może kilka razy wciśnij przycisk reset. może on podaje impuls i rozruszanie go pomoże
    bartekfigura
    Level 29  
    Podejrzewam, że sterownik nie jest już na gwarancji. Ale może warto napisać do producenta i opisać problem. Wiem, że firma ta jest bardzo przyjazna i chętnie pomagają użytkownikom. Może oni pomogą:)
    piracik
    Moderator of Heating systems
    90% wadliwe baterie. Miałem identyczny przypadek.
    FOSGEN1
    Level 27  
    Muszę podziękować autorowi wątku za zwrócenie uwagi na baterie.Już nie pamiętam kiedy u siebie wymieniałem,więc dziś kupiłem nowe na wypadek,gdyby niebawem moje odmówiły posłuszeństwa.No i mam nadzieję że u kolegi po wymianie problem zresetowaniem zniknie.
    piracik
    Moderator of Heating systems
    FOSGEN1 wrote:
    Muszę podziękować autorowi wątku za zwrócenie uwagi na baterie.

W takim razie ja zechcę przypomnieć koledze o:
    - sprawdzeniu poziomu oleju w aucie,
    - opłaceniu rachunku za energię elektryczną,
    - przeglądzie kominowym w domu
    - gaszeniu światła w łazience

Może ktoś jeszcze przypomni o czymś?
    FOSGEN1
    Level 27  
    piracik, to miłe z Twojej strony. Wszystkie sposoby są dobre, żeby zaistnieć, prawda?
    Anonymous
    Anonymous  
    FOSGEN1
    Level 27  
    Walker29 wrote:
    że akumulatorki się nie nadają

Kiedyś pan w sklepie elektrycznym mi tłumaczył, ale niezbyt pamiętam dlaczego. Chyba chodziło o to, że aku startują z większą mocą.

Skąd Ci się w ogóle wzięło z tymi aku? Nikt o nich nie wspominał.
    Anonymous
    Anonymous