Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wybór stacji multimedialnej 2din

FumFelos 06 Feb 2013 23:19 41490 64
    michałDSP
    Level 12  
    nagram filmik żeby pokazać ci jak to działa , synchronizuje się z 5 sek automatycznie, i książka telefoniczna automatycznie synchronizuje się przez Pc suit mega szybko, albo masz dupniety telefon albo nie wiem co..;)

bluetooth to Parrot w tym urządzeniu tylko przyblokowany !!! taki jak w Blaupunkcie ..

Gdzieś robisz błąd bo jak wejdziesz do samochodu włączysz stacyjkę i masz sparowany telefon , kontakty automatycznie bardzo szybko się aktualizują , i nic nie trzeba robić !!! :)
    daras1962
    Level 11  
    Nie wiem gdzie robię błąd, może to jest coś oczywistego, u mnie niestety nie działa.
    Działa za to jak wcisnę tą nutkę muzyka z telefonu, ale to mi akurat niepotrzebne. Proszę nagraj ten filmik, bo ta synchronizacja spędza mi sen z powiek. :cry:
    michałDSP
    Level 12  
    daras1962 wrote:
    Nie wiem gdzie robię błąd, może to jest coś oczywistego, u mnie niestety nie działa.
    Działa za to jak wcisnę tą nutkę muzyka z telefonu, ale to mi akurat niepotrzebne. Proszę nagraj ten filmik, bo ta synchronizacja spędza mi sen z powiek. :cry:

W chwili obecnej jak włączysz stacyjkę, stacją łączy się telefonem ?
    na ekranie telefonu masz komunikat czy przyjmujesz połączenie ?

jak się połączy , nacisniesz BT i nutkę , pokazuje się książka , to co jest nie tak ??
    daras1962
    Level 11  
    Stacja łączy się z telefonem sama bez problemów, jak nacisnę nutkę to gra mi muzyka z telefonu, jak nacisnę książkę to chce synchronizować kontakty, jak wcisnę synchronizację to robi to kilka godzin bezskutecznie.
    michałDSP
    Level 12  
    z innym telefonem jest wszystko ok ?
    daras1962
    Level 11  
    Tak jak pisałem wyżej łączą się, ale synchronizację muszę robić za każdym razem kiedy wciskam kontakty, automatycznie nie chce się robić.
    FumFelos
    Level 9  
    michałDSP wrote:
    FumFelos wrote:
    U mnie tez po kazdym wlaczeniu radia trzeba synchrinizowac kontakty, wiec to chyba normalne.
    Skoro kolega montował tyle tych stacji, to co może być przyczyną takiego stanu rzeczy u mnie? Bo zapewne nie jest to normalne...

coś dziwnego , jaką masz mapę ??
    w chwili obecnej jest najnowsza wersja certfikowana Automapy , i najlepiej sformatować kartę pobrać najnowaszą wersję mapy , wybrac ścieżkę dostępu GMS-6701, miałem przypadek że znajomy zainstalował pirata i dziwne rzeczy się działy,
    ..od zawieszania do gaśniecią ekranu, po zmianie na mapę z licencją wszystko bezpowrotnie ustąpiło.

zmień ustawienia : przywróć ustawienia fabryczne,( sam reset nie pomoże ani rozładowanie ) zainstaluj najnowszą wersję mapy.

Co ma wersja Automapy do equalizera? Dodam, że przy wyjętej karcie SD z gniazda dzieje się podobnie. Tyczy się to zarówno plików MP3 na USB jak i samego Radia, więc ewentualnie nieosbługiwany format nie może być przyczyną...
    Jest to normalne, że po wybraniu opcji "Ustawienia fabryczne" w Menu/DVD kasują się ustawienia w opcjach, ale ustawienia w eq w pozycji "Własna" pozostają bez zmian? Dopiero gdy wcisnę przycisk w prawym dolnym rogu eq, wówczas skasuję swoje ustawienia eq.
    michałDSP
    Level 12  
    Sprawdzałem dziś , nic takiego nie występuje..
    jeżeli coś się u ciebie robi po prostu zareklamuj i tyle, jeżeli nie grzebałeś w sofcie , bo jak robiłeś coś windowsie to już nie bardzo..
    FumFelos
    Level 9  
    Naturalnie nic nie robiłem w sofcie bo nie ma takiej potrzeby. Wiadomo, że najłatwiej jest zareklamować, ale nie mam teraz możliwości demontażu radia i szczerze powiedziawszy niezbyt by mi to pasowało, no ale jak będzie taka konieczność to nic innego nie zostanie.
    Miałem nadzieję, że być może można w jakiś sposób zresetować radio, żeby całkowicie wrociło do ustawień fabrycznych (np poprzez odłączenie zasilania), zamiast wysyłać go na reklamację. Pierwszy raz z czymś takim się spotkałem, że wszystko hula aż miło, nic nigdy sie nie zawiesiło itp, a tutaj takie jaja z eq.
    daras1962
    Level 11  
    U mnie equalizer działa bez zarzutów, zadzwoń do dystrybutora, może oni pomogę, ja na kontakt z Audiopol nie mogę narzekać. Dali mi nawet obietnicę że mimo iż przy montażu zdarła mi się nalepka gwarancyjna, gwarancji nie utracę. :D
    michałDSP
    Level 12  
    FumFelos wrote:
    Naturalnie nic nie robiłem w sofcie bo nie ma takiej potrzeby. Wiadomo, że najłatwiej jest zareklamować, ale nie mam teraz możliwości demontażu radia i szczerze powiedziawszy niezbyt by mi to pasowało, no ale jak będzie taka konieczność to nic innego nie zostanie.
    Miałem nadzieję, że być może można w jakiś sposób zresetować radio, żeby całkowicie wrociło do ustawień fabrycznych (np poprzez odłączenie zasilania), zamiast wysyłać go na reklamację. Pierwszy raz z czymś takim się spotkałem, że wszystko hula aż miło, nic nigdy sie nie zawiesiło itp, a tutaj takie jaja z eq.

Urządzenie ma wbudowane E-Prom co oznacza że nastawy mogą być zapamiętane w nieskończoność , ustawienia fabryczne przywołuje się :
    Menu--> Ustawienia --> DVD przywróc ustawienia fabryczne :
    Wybór stacji multimedialnej 2din

Ale moim zdaniem masz coś z akumulatorem i przy rozruchu zawiesza stację !!
    wyjmij mapę , wyjmij wszystkie nośniki , możesz też mieć niewłaściwe pliki
    mp3, dvd lub inne , wyjmij wszystkie karty/nośniki
    przyróć ustawienia fabryczne i zobacz czy jest ok...
    FumFelos
    Level 9  
    Stację mam podłączoną do stałego zasilania, więc akumulator nie może być tutaj winien. Gdybym podłączył ją pod stacyjkę, wówczas nie moglbym wlaczyc jej bez przekreconego kluczyka w pozycję MAR, a takie rozwiazanie nie jest za ciekawe. Sytuacja z EQ dzieje sie zarowno na plikach mp3, avi, jak i samym radiu. Moze poprobuje jeszcze resetowania radia, choc robilem to juz nie raz. Byc moze faktycznie cos sie zwiesilo (ale wowczas dziwne byloby to, ze wszystko hula az milo). Jedno musze przyznac, dystrybutor GMS w Polsce jest po prostu beznadziejny - kontakt z nimi tragiczny.
    michałDSP
    Level 12  
    FumFelos wrote:
    Stację mam podłączoną do stałego zasilania, więc akumulator nie może być tutaj winien. Gdybym podłączył ją pod stacyjkę, wówczas nie moglbym wlaczyc jej bez przekreconego kluczyka w pozycję MAR, a takie rozwiazanie nie jest za ciekawe. Sytuacja z EQ dzieje sie zarowno na plikach mp3, avi, jak i samym radiu. Moze poprobuje jeszcze resetowania radia, choc robilem to juz nie raz. Byc moze faktycznie cos sie zwiesilo (ale wowczas dziwne byloby to, ze wszystko hula az milo). Jedno musze przyznac, dystrybutor GMS w Polsce jest po prostu beznadziejny - kontakt z nimi tragiczny.

Błąd i zbdura ..

stacja podłączona do stałego zasilania czyli gdzie ? stałym źródłem zasilania jest akumulator .. masz źle podłączone, nie rozumiesz co znaczy ,, po stacyjce''

Stacja ma jednego stałego plusa (czerwony) , i drugiego po stacyjce czyli żółty ,
    pierwsz pozycja przekręconego kluczyka to zasilanie dla podświetlenia np. itd..
    druga to zapłon , zgadza się ????

jak masz to podłączone??
    FumFelos
    Level 9  
    Mam podłączone pod stałe zasilanie 12V, jedynie podświetlenie mam podłączone pod obwód świateł w samochodzie, aby zapalało się wraz z pozostałymi lampkami, po przekreceniu stacyjki - czyli tak jak powinno.
    michałDSP
    Level 12  
    FumFelos wrote:
    Mam podłączone pod stałe zasilanie 12V, jedynie podświetlenie mam podłączone pod obwód świateł w samochodzie, aby zapalało się wraz z pozostałymi lampkami, po przekreceniu stacyjki - czyli tak jak powinno.

W takim razie jak włączasz stacje jak wchodzisz do samochodu i przekręcisz kluczyk ?
    FumFelos
    Level 9  
    Na guziku? Kolego są dwa sposoby podłączenia radia w samochodzie, albo robimy to poprzez stacyjkę i wówczas uruchomi się ono po włączeniu samochodu, jednak na zgaszonym silniku i wyjętym kluczyku go nie włączymy - co jest bezsensowne. Drugim sposobem jest podłączenie radia do stałego zasilania, aby można było je włączyć przy wyjętym kluczyku (przy włączonym silniku też nie ma z tym problemów :D ), ale wtedy trzeba uważać żeby nie zostawić go włączonego bo rozładuje akumulator. Więc nie rozumie za bardzo jakie miałbym mieć utrudnienie z włączaniem stacji przy przekręconym kluczyku, i tymbardziej jak niby miałoby to wpływać na pracę stacji? Wpływ byłby gdybym pin odpowiedzialny za zasilanie pamięci w stacji podłączył pod stacyjkę, wówczas przy każdym wyłączeniu silnika traciłbym ustawienia radia itp., ale teraz nie ma to nic do rzeczy.
    michałDSP
    Level 12  
    FumFelos wrote:
    Na guziku? Kolego są dwa sposoby podłączenia radia w samochodzie, albo robimy to poprzez stacyjkę i wówczas uruchomi się ono po włączeniu samochodu, jednak na zgaszonym silniku i wyjętym kluczyku go nie włączymy - co jest bezsensowne. Drugim sposobem jest podłączenie radia do stałego zasilania, aby można było je włączyć przy wyjętym kluczyku (przy włączonym silniku też nie ma z tym problemów :D ), ale wtedy trzeba uważać żeby nie zostawić go włączonego bo rozładuje akumulator. Więc nie rozumie za bardzo jakie miałbym mieć utrudnienie z włączaniem stacji przy przekręconym kluczyku, i tymbardziej jak niby miałoby to wpływać na pracę stacji? Wpływ byłby gdybym pin odpowiedzialny za zasilanie pamięci w stacji podłączył pod stacyjkę, wówczas przy każdym wyłączeniu silnika traciłbym ustawienia radia itp., ale teraz nie ma to nic do rzeczy.

Właśnie o to chodziło, widzę ,że masz jakieś pojęcie o car-audio i nie sądze abyś
    nie umiał zgłosić się do dystrybutora , wysłałem link do temtu do dystrybutora ale odpowiedzieli że nikt taki się nie zgłaszał.....

jeżeli odłączysz stałego plusa żadne ustawienia nie zginą bo stacja ma E-prom..

twierdzisz że masz na stałe i to nie wina akumulatora, a widzisz , udar prądowy przy rozruchu przy słabym aku np. blokował bluetooth w stacji JVC
    u klienta, i podobnie jak Ty , nie on ma wszystko dobrze itd, odłącz stację skoro boisz się wysłac na reklamację, podłącz pod zasilacz lab. i sprawdź..

może być jeszcze inna opcja..

jakie to auto ????
    FumFelos
    Level 9  
    Samochód to Fiat Stilo. Posłałem dwa maile do dystrybutora z dokładnym opisem przypadłości i brak jakiegokolwiek odzewu. Najwyżej będę musiał w tym tygodniu przedzwonić, skoro twierdzą, że nikt się nie zgłaszał.
    showtime
    Level 10  
    Ja też wybrałem kilka dni temu GMS-a dedykowanego do Golfa VI. Mam tą przyjemnosc, ze otrzymalem ulepszony model ADAYO (najwyzsza polka w GMS) i to w dodatku wersje na ANDROIDZIE (hybryda 2.2+2.3). Jestem testerem tego sprzetu, ktory GMS chce wprowadzić za jakiś czas do seryjnej sprzedazy. Nie ukrywam, że ogrom funkcji, moduł wifi itp działają genialnie w tej stacji :)
    lasekd
    Level 13  
    Od kilku dni jestem posiadaczem stacji GMS 6701 Lexury
    Wszystko jest ładnie pięknie ale podczas komunikatów w automapie ucinane jest pierwsze słowo
    Da się coś z tym zrobić?
    Dodam przy okazji że tu Win6 jest w wersji angielskiej a nie chińskiej :)

edycja
    Już sobie poradziłem instalując najnowszą automapę
    Teraz jest ok :)
    Alek_150
    Level 1  
    3 miesiace temu zamontowałem w Toyocie Corolla stację dedykowaną GMS-7755 Excellence. Niestety, nie mam o tym urządzeniu dobrego zdania. Już była w naprawie gwarancyjnej (system się zawiesił w trakcie jazdy przy próbie zmiany natężenia oświetlenia i nie pomagał twardy reset ani odłączenie od zasilania). Używam oryginału AutoMapa (jest ostrzeżenie dostawcy, że pirat zablokuje stację), a serwis próbował "zwalić winę" na mnie, że używam pirata (a dostali ze sprzętem do naprawy kartę z moim oryginałem AutoMapy). Po naprawie często AutoMapa gubi sygnał GPS, czego wcześniej nie było. Ogólne uwagi: słabe radio, przy odtwarzaniu mp3 obcięta nazwa do 10 znaków, system nie rozróżnia drzewa katalogowego, wszystkie foldery i podfoldery wyświetla razem, co utrudnia wyszukiwanie skatalogowanych utworów, bluetooth działa prawidłowo. Przydatną funkcją jest szeroka regulacja natężenia oświetlenia ekranu, co zwłaszcza w czasie jazdy nocą jest dobre.
    Niedługo mam mieć program iGO PRIMO i spóbuję czy da się go zamontować, ale mam obawy czy system przypadkiem znowu się nie zawiesi.
    lasekd
    Level 13  
    Moja 6701 Lexury,od roku spisuje się (odpukać 8-) )dobrze
    neromax
    Level 10  
    Proszę o pomoc w wyborze radia 2 din

Dla mnie to chybił-trafił- mogę kierować się jedynie wyglądem.

ceny podobne około 600zł

PIONEER FH-X700BT
    JVC KW-R600BTE
    KENWOOD DPX-405 BT
    SONY WX-GT90BT
    powalla
    Moderator of CarAudio
    neromax wrote:
    Dla mnie to chybił-trafił-

Dokładnie tak ją dobierz ...wylosuj sobie , bo to ta sama półka.
    kuba1961
    Level 13  
    Od 8 miesięcy mam 6701. Do niedawna wszystko działało dobrze. Teraz mam problem z bluetoothem. Nie zawsze łączy mi go z telefonem. Odkryłem tylko następującą zasadę:
    - kiedy mam włączony wsteczny bieg i uruchamiam silnik to stacja paruje się z urządzeniem.
    - kiedy uruchamiam przy włączonym innym biegu, stacja nie łączy się z telefonem
    Nigdy nie wczytuje książki telefonicznej. Mam zamontowaną kamerę cofania załączaną po wrzuceniu wstecznego.
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Pozostaje poinformowac o tym producenta lub sprzedawce i uzyc karty gwarancyjnej .
    JulekSławek
    Level 10  
    Kenwood DDX4023BT czy ta stacja oferująca opcjonalnie Mirrorlink jest komuś znana.
    Czy za takie pieniądze jest to możliwe?
    powalla
    Moderator of CarAudio
    JulekSławek wrote:
    Kenwood DDX4023BT czy ta stacja oferująca opcjonalnie Mirrorlink

JulekSławek wrote:
    Czy za takie pieniądze jest to możliwe?

Pytasz nas czy Kenwood kłamie? Może czas do NICH napisać i spytać , czy kłamią?