Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

cisco epc3925 brak połączenia - brak połączenia

02 Sty 2013 22:53 4212 18
  • Poziom 7  
    Witajcie.
    Mam problem z wifi w sieci inea. Posiadam lapka amilo li1818, win xp sp3, modem cisco epc3925. Sterowniki do wifi pobrane ze strony producenta. Dodam, że lapek w strefie hot spot działa bezproblemowo, a tel. kom. w domu "widzą" wifi z cisco.
    Rzecz w tym, że gdy przesuwam w lapku włącznik wifi na on, rozwijam listę dostępnych sieci i chcę połączyć się z moim cisco to komp się wiesza i trzeba go twardo restartować. Co zrobić? Jakieś pomysły?

    Dodano po 2 [minuty]:

    jeszcze jedno na liście widać mój modem.
  • Poziom 20  
    A co się dzieje jak zmienisz szyfrowanie, albo całkiem wyłączysz zabezpieczenie sieci wifi w routerze?
  • Poziom 7  
    pk. Ale powiedz mi jeszcze jak to zrobić
  • Poziom 7  
    Niestety nie działa :( Ciągle to samo. Dodaję obrazki. Może one coś pomogą
  • Poziom 7  
    włączam CMD i niestety nie przyjmuje komendy-"The following command was not found: netsh wlan delete profile name=* i=*"
  • Poziom 37  
    Usuń te sieci które masz zapisane w laptopie ręcznie je usuń
  • Poziom 7  
    Nazwę w oknie po lewej usunąłem- KIKOOT (Automatic), ale znalazłem jeszcze coś takiego. Na fotce. Komp nadal się zawiesza.

    Dodano po 25 [minuty]:

    Nie pamiętam czy już wysyłałem :) podczas próby połączenia jest taka informacja (zdj.) a po chwili komp się zawiesza i twardy reset :(
  • Poziom 37  
    Gzie masz te screeny bo ich nie widać
  • Poziom 7  
    cisco epc3925 brak połączenia - brak połączenia

    Dodano po 3 [minuty]:

    cisco epc3925 brak połączenia - brak połączenia

    Dodano po 2 [minuty]:

    już są. sorry :)

    Dodano po 2 [minuty]:

    na zdj.1 moment, w którym system się zawiesza

    Dodano po 1 [minuty]:

    i jeszcze jedno po przełączeniu na kompie wifi na "on" nie mogę już wejść do netu, a po chwili się zawiesza

    Dodano po 3 [minuty]:

    obecnie neta mam na kablu z opisanego wyżej modemu
  • Poziom 37  
    Uruchom komputer w trybie awaryjnym wciskasz podczas startu F8 i wybierasz uruchom komputer w trybie awaryjnym z obsługą sieci ,zobacz co się będzie działo
  • Poziom 7  
    ehhhhh. to samo. nie mam już pomysłów. POMOCY!!!
  • Poziom 20  
    Potrafisz skonfigurować od nowa połączenie z dostawcą internetu na routerze? To możesz spróbować zresetować router do ustawień fabrycznych i skonfigurować.
  • Pomocny post
    Poziom 20  
    Soft w routerze aktualizowałeś do najnowszego? Jeśli router należy do Ciebie.

    A próbowałeś na innym routerze w domu?
  • Poziom 7  
    mam tylko jeden modem, a ustawienia robiłem wg. instrukcji dodanej na płytce
  • Poziom 20  
    Próbowałeś na innym kanale nadawania ustawionym w routerze? Albo z inną nazwą dla SSID ustawioną?
  • Poziom 7  
    Problem udało się rozwiązać. Wyglada na to że wina leżała po stronie rutera (może dodatkowo karta wifi w laptopie też miała w tym swój udział), tak myśle ale ekspertem od sieci nie jestem. Co do rozwiązania.
    Wszedłem na 192.168.0.1 (strone konfiguracji rutera)
    Zakładka Wireless->Basic Settings
    Tam wybrałem network mode B/G Mixed, chanel auto, i swoja nazwe SSID
    Zakładka Wireless-> Wirless Security
    Wybrałem Wirless Security Mode = WEP i działa.
    Temat do zamkniecia, dzięki wszystkim za pomoc.