Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym

James7 03 Sty 2013 10:34 3411 12
  • #1 03 Sty 2013 10:34
    James7
    Poziom 7  

    Witam serdecznie,
    mam problem z lodówką Liebherr ICN 30660, mianowicie sprężarka działa tylko w trybie serwisowym (nie uruchamia się w normalnym trybie) 2 fachowców już było jeden wymienił filtr (napełnił instalacje R600) a drugi wymienił czujkę w zamrażalce, proszę o podpowiedź czy możliwe że jest to wina samego modułu sterowania ?
    Pozdrawiam

    0 12
  • #3 11 Sty 2013 19:00
    James7
    Poziom 7  

    Witam,
    to jest ten moduł;
    dziśpo powrocie 6cio dniowym włączyłem lodówkę i niesterty agregat nie ruszył dopiero po uruchomieniu trybu "L2" czyli chłodziarki załączył się i pracuje jest ciepły i chłodzi Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym

    0
  • #4 11 Sty 2013 19:46
    czolgista
    Poziom 27  

    Nie pamiętam czy ma dwa agregaty czy jeden ,

    James7 napisał:
    2 fachowców już było jeden wymienił filtr (napełnił instalacje R600) a drugi wymienił czujkę w zamrażalce
    już nie jest na gwarancji skoro byli fachowcy?Skoro napełnił możliwa nieszczelność , posprawdzaj czy na widocznych rurkach z tyłu nie ma czegoś tłustego .Czy to że usterka modułu to była ich opinia?podaj 9 cyfr z tabliczki znamionowej.

    0
  • #5 12 Sty 2013 10:13
    James7
    Poziom 7  

    Witam,
    Jeden od napełnienia układu stwierdził że układ jest ok. Płyta z tylu grzeje prawidłowo i spreżarka też działa a drugi który wymieniał czujkę w zamrażalniku określił że najprawdopodobniej jest uszkodzony moduł, rurki czyste z tylu, na jednej duże oszronienie;
    Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym
    Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie ;)

    0
  • #6 12 Sty 2013 11:05
    czolgista
    Poziom 27  

    James7 napisał:
    Jeden od napełnienia układu stwierdził że układ jest ok.
    Skoro to stwierdził to niepotrzebnie napełniał czynnikiem bo
    James7 napisał:
    na jednej duże oszronienie
    a to efekt za dużo czynnika .Nie znależli przyczyny i został moduł .Z tego co wiem to najpierw załącza się zamrażarnik następnie lodówka ,więc szukać trzeba tam .Zdemontować dolne pokrywy i pomierzyć czujki i sprawdzić wizualnie .Za dużo lodu też może być powodem.Wiatrak chodzi ?

    0
  • #7 12 Sty 2013 13:12
    James7
    Poziom 7  

    nie nie, jeden napełnił czynnikiem i rozłożył ręce że dalej nie wie co robić ? dlaczego nie włącza się kompresor po włożeniu wtyczki do 220v i to wszystko-pojechał a drugi sprawdził czujkę i pokazała -40 st. na dole w zamraz. więc ją wymienił i lodówka nadal się nie włączała wiec stwierdził że pozostaje moduł do wymiany stąd moje pytanie ;) a oszroniona jest tylko rurka z kompresora jak pracuje (ale tylko w tym trybie serwis) inaczej nie załącza się.

    0
  • #8 12 Sty 2013 13:20
    czolgista
    Poziom 27  

    czolgista napisał:
    na gwarancji skoro byli fachowcy?S
    Dalej nie ma odpowiedzi .
    czolgista napisał:
    Wiatrak chodzi ?
    też nie .Własnej inwencji i pracy nic nie zastąpi .Tak możemy pisać i pisać .Pomiary zdięcia ekspertyzy .Albo wezwać tych co byli niech poprawią bo co to za fachowiec
    James7 napisał:
    drugi sprawdził czujkę i pokazała -40 st. na dole w zamraz. więc ją wymienił i lodówka nadal się nie włączała
    i nic nie zrobił.

    Dodano po 1 [minuty]:

    James7 napisał:
    jeden napełnił czynnikiem i rozłożył ręce że dalej nie wie co robić
    też nic

    0
  • #9 12 Sty 2013 15:41
    James7
    Poziom 7  

    górny i dolny wiatrak działa,
    a tak się zarabia pieniądze przez chłodziarzy w warszawie póki co 900pln i lodówka dalej nie działa, nic się nie poradzi ;)
    pozostaje kupić moduł i liczyć że to on padł :cry:
    pozdrawiam

    0
  • #10 12 Sty 2013 16:28
    czolgista
    Poziom 27  

    czolgista napisał:
    Albo wezwać tych co byli niech poprawią
    albo zwrot kasy .Przypomina mi się program USTERKA .
    Sprawdzić parownik w zamrażarce są tam czujniki i zabezpieczenia oraz czy nie widać oleju bo też tam zobaczysz rurki.Jeśli się uda to dobre foto modułu z 2- stron ale trzeba go wyjąć z lodówki .

    0
  • #11 16 Sty 2013 09:48
    James7
    Poziom 7  

    witam ponownie,
    udało mi się cyknąć parę fotek, na pierwszym zdjęciu zauważyłem osmoloną diodę w module hmm :?: m Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym oże to jest przyczyna ?
    pozdrawiam

    0
  • #12 16 Sty 2013 10:04
    czolgista
    Poziom 27  

    Kolega chyba diodę pomylił z opornikiem .Od strony druku są elementy SMD ale uważam że trzeba mieć trochę wiedzy aby się podejmować samodzielnie za pośrednictwem forum naprawić . Ta płytka zasila natomiast jest druga której kolega fotki nie wstawił

    0
  • #13 16 Sty 2013 10:15
    James7
    Poziom 7  

    Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym Liebherr ICN 30660 - działa tylko w trybie serwisowym dokładnie kolego, zamieszczam drugi moduł

    0
  Szukaj w 5mln produktów