Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wlutowane gniazda SD do MIO 688, nie widzi karty pamięci,,,

04 Sty 2013 16:25 1854 4
  • Poziom 2  
    Witam,
    jestem tutaj nowy więc witam serdecznie wszystkich stałych forumowiczów ...!!!
    mam nadzieję że temat nie będzie powielony. Problem mój polega na tym iż postanowiłem powiększyć pamięć w mojej nawigacji MIO 688 Spirit, wlutowałem gniazdo pamięci SD. Próbowałem wgrać Backup z mio 685 - który posiada czytnik sd,
    lecz po wgraniu dalej nie widzi SD . Dowiedziałem się że orpogramowanie sterujace znajduje sie nie w backupie, a w Firmware do tego modelu - wgrywane jest RAZEM z WIndows -osobno sie nie da!
    Proszę o pomoc !!!
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.

  • Poziom 43  
    Musiałbyś mieć kopię kości flash i na programatorze przekopiować zawartość na swoją kostkę.
    Tyle teoria, czy ruszy to ja sobie głowy urwać nie dam.
  • Poziom 2  
    I to jest to .... nie będzie pewności czy grzebanie we flashu nie skończy się porażką.
    Mógłbym zaryzykować gdyby znalazł się ktoś kto coś takiego już robił....
    Nie jestem aż tak zmuszony gdyż, właśnie postawiłem nawigację N275 - to jest Mio 688 na backupie Mio 685, zależało mi na wgraniu automapy wraz z Niemcami Belgią Holandią Francją no i Polska, tyle się zmieściło na wewnętrznej 2GB. Jest jednak mały szkopuł w tym wszystkim: układ jest odblokowany, lecz automapa nie startuje automatycznie. Większość skryptów jakie znalazłem służą do tego, lecz start tylko z SD... które mi nie działa :))
    Czy jest na to sposób ???

  • Poziom 43  
    gplaza napisał:
    Większość skryptów jakie znalazłem służą do tego, lecz start tylko z SD... które mi nie działa :))
    Czy jest na to sposób ???


    Zmienić ścieżkę w starcie z SD na katalog na flash.

    Ostrożnie przy tej operacji żeby nie uwalić komunikacji z PC.
  • Poziom 2  
    udało się mi to zrobić... dziękuję za sugestię marek216,

    w Autorun mscr

    Run("\My Flash Disk\Program Files\Navman\SmartST_CE\SmartST_CE.exe")
    WaitFor("SmartST_CE", 2)
    Kill("SmartST_CE.exe")

    zmiana na:

    Run("\My Flash Disk\AutoMapa EU\AutoMapa.exe")

    uruchamia się bez problemu[/u]