Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Radmor 5102 TE - Po podłączeniu korektora do 5102TE radio przestało działać

Janekx21 05 Sty 2013 20:56 1350 2
  • #1 05 Sty 2013 20:56
    Janekx21
    Poziom 9  

    Witam
    Podłączyłem korektor 5470 do Radmora 5102 te do wejścia korektora no i korektor działa super lecz przestał działać przełącznik ( uniwersalne, gramofon, magnet, radio ).
    Objawy są następujące; w/w gałka nie działa, przełączam na radio wówczas słyszę dźwięk z CD które jest podłączone do korektora i słaby sygnał radia jednocześnie i tak w każdej pozycji.
    Próbowałem podłączać korektor do innych wejść lecz wówczas korektor przestaje działać. ( brak korekcji reszta działa czyli gałka jest OK można przełączać )
    Nawet jak wyłączę korektor to dźwięk z radia jest bardzo słaby. Dopiero po włożeniu zworki w miejsce korektora wszystko wraca do normy.
    Zależy mi na tym aby działał korektor i żeby była możliwość przełączenia na radio przełącznikiem tym samym wytłaczać sygnał z korektora .
    Może ktoś zna rozwiązanie.

    0 2
  • #2 05 Sty 2013 21:16
    398216
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 06 Sty 2013 17:46
    Janekx21
    Poziom 9  

    Dla tych co mieli podobny problem lub będą mieli. Błąd tkwił w kolejności podłączania;
    Prawidłowe połączenie Korektora Radmor 5470 z amplitunerem Radmor 5102 TE
    Podłączmy korektor do gniazda korektor w 5102 te, nic nie wpinamy do wejść w korektorze chyba że chcemy coś nagrać wtedy podłączamy do wejść Magnetofon, nagrywany dźwięk zmieniony przez korektor lub wyłączając korekcję nagrywamy jak w oryginale.
    Pozostałe urządzenia podłączamy bezpośrednio do amplitunera, wówczas przełącznik umiwer/gramofon/radio działa prawidłowo.
    Sam korektor daje możliwość zmiany sygnału z wszystkich urządzeń włącznie z radiem.

    0