Witam.
Po teście, tj odczytaniu błędów DTC za pomoca kombinacji klawiszy w aucie, wyskakuje:
BCM Checking
TCM Checking
ECM DTCs Set
SAS READY
CEM DTCs Set
SRS Ready
CCM Ready
DDM DTCs Set
DIM Ready
ICM DTCs Set
PDM DTCs Set
PAM Checking
DTCs set oznacza zapisany błąd.
Więc te w.w. moduły mają zapisane błędy.
W aucie nie działa radio, cd, czujniki parkowania.
Po wrzuceniu biegu wstecznego na wyświetlaczu nie pojawia się nic. Włącznik owych czujników oczywiscie w pozycji włączanej.
Radio - http://www.youtube.com/watch?v=toHQfoAqLVs&feature=youtu.be
Czy można zrobić coś we własnym zakresie?
Od jednego użytkownika dostałem odpowiedź, że cytuję:
Dzis/jutro sprawdzę to.
Ogólnie wygląda to na problem z siecią MOST. Czy można jeszcze coś zrobić we własnym zakresie?
PS:
Prosze o nie przenoszenie, i nie wyrzucanie wątku do kosza - poprzednio napisałem taki wątek, jeden z Moderatorów odpisał że to jakieś pierdołki, a jak się okazuje, z dnia na dzień coś pada - jeszcze nie dawno radio działało, czujniki parkowania tak samo. Także bardzo prosze o nie przenoszenie/wyrzucanie wątku. Dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie
PS2: Auto 2giej generacji, piszę w razie gdyby ktoś nie doczytał
Dodano po 1 [godziny] 33 [minuty]:
Bezpieczniki ok, wtyczki pod fotelem ok.
Z 2 str nie jestem pewny czy mam te światłowody - pod fotelem pasażera są normalne wtyczki.
Dalej nie działa to co nie działało.
Po teście, tj odczytaniu błędów DTC za pomoca kombinacji klawiszy w aucie, wyskakuje:
BCM Checking
TCM Checking
ECM DTCs Set
SAS READY
CEM DTCs Set
SRS Ready
CCM Ready
DDM DTCs Set
DIM Ready
ICM DTCs Set
PDM DTCs Set
PAM Checking
DTCs set oznacza zapisany błąd.
Quote:ECM - komputer silnika
CEM - główny komputer samochodu
ICM - rzeczy związane z modułem radia
PDM - moduł odpowiedzialny za lusterka, szyby i centralny zamek
Więc te w.w. moduły mają zapisane błędy.
W aucie nie działa radio, cd, czujniki parkowania.
Po wrzuceniu biegu wstecznego na wyświetlaczu nie pojawia się nic. Włącznik owych czujników oczywiscie w pozycji włączanej.
Radio - http://www.youtube.com/watch?v=toHQfoAqLVs&feature=youtu.be
Czy można zrobić coś we własnym zakresie?
Od jednego użytkownika dostałem odpowiedź, że cytuję:
Quote:Ps. Częsta przypadłość to wyrwany światłowód ze złącza pod fotelem pasażera z wzmacniacza, szczególnie jak się tam wozi jakieś klamoty
Dzis/jutro sprawdzę to.
Ogólnie wygląda to na problem z siecią MOST. Czy można jeszcze coś zrobić we własnym zakresie?
PS:
Prosze o nie przenoszenie, i nie wyrzucanie wątku do kosza - poprzednio napisałem taki wątek, jeden z Moderatorów odpisał że to jakieś pierdołki, a jak się okazuje, z dnia na dzień coś pada - jeszcze nie dawno radio działało, czujniki parkowania tak samo. Także bardzo prosze o nie przenoszenie/wyrzucanie wątku. Dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie

PS2: Auto 2giej generacji, piszę w razie gdyby ktoś nie doczytał

Dodano po 1 [godziny] 33 [minuty]:
Bezpieczniki ok, wtyczki pod fotelem ok.
Z 2 str nie jestem pewny czy mam te światłowody - pod fotelem pasażera są normalne wtyczki.
Dalej nie działa to co nie działało.