Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes W164 NTG2 - jak wgrać polskie menu menu pl

pawelk007 07 Jan 2013 23:47 22674 14
    pawelk007
    Level 2  
    Witam. Przeszukałem chyba cały internet i nigdzie nie znalazłem informacji jak wgrać polskie menu do COMANDA (NTG2). Wiem, że jest to możliwe, gdyż jest mnóstwo ogłoszeń osób oferujących taką usługę. Samochód to mercedes ml w164 przed liftem. Czy jest możliwość wgrania menu samemu z płyty? Czy ktoś posiada może wymagany software? Urządzenie to na 99% NTG2 - wg specyfikacji mercedesa. Z góry dzięki za pomoc. Mogę się odwdzięczyć np. darmowym hostingiem plików :)
    maverick215
    Level 11  
    w mielcu w warsztacie wygrywali mi w mercedesie c w203 polski język do ntg2 w rozsądnych pieniążkach. Jak coś to na pw mogę namiary dac ewentualnie w necie navi.mielec pl

Zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką. Przed wysłaniem wiadomości sprawdź pisownię używając przycisku "Pisownia" i popraw błędy. Proszę niezwłocznie poprawić swoją wiadomość.
    jayu0
    pawelk007
    Level 2  
    Czy orientuje się ktoś może w jaki sposób samemu można to zrobić? Jestem w stanie zapłacić za oprogramowanie z polskim menu.
    smid1
    Level 2  
    Witam, kolego udało Ci się wgrać to polskie menu?
    pawelk007
    Level 2  
    niestety jeszcze nie udało się. Ciągle szukam i nic. Ceny od 300zł na chwilę obecną
    smid1
    Level 2  
    Wiesz moze jak aktywowac w tej navi wyjscie na kamere cofania?
    Ja mam ml-a z amerki zalozylem navi europejskie wsadzilem najonwsza mape 13/14 i kamerka cofania nie zalacza sie ze wstecznym. Zamienialem navi od gl-a i normalnie dziala.
    smid1
    Level 2  
    Witam, Kamerka już działa. Kamera w wersji usa jest podlaczona do navi przez Quadlocka w europie przez zlacze fakra. Wystarczyło tylko wypiąc kable z tamtej wtyczki złączyć z wtyczka fakra, podjechać do gościa, który ma komputer mercedesa i zrobić aktywacje kam w jednostce europejskiej. To była cala operacja. Pozdrawiam
    jack2205
    Level 2  
    Mam oprogramowanie fabryczne SAMCO_R9.3.3 (ratunkowe) nagrywamy na płytę CD zajmuje tylko ok.15MB,jeżeli ktoś potrzebuje pisać,wrzucę do sieci.

p.s. Jeżeli ktoś chce wejść w menu serwisowe to podaję sposób na comand ntg2 :
    1.menu navi
    NAV M.:

- klikamy NAV i puszczamy
    - trzymamy NAV oraz 5 przez 10 sekund

2.menu engineer mode
    ENG. M.:

- klikamy SERV a potem SYSTEM i potem LANG. aby wejsc w wybor jezyka
    - trzymamy ODLOZ oraz AUDIO następnie PRZYCISK W LEWY GORNY ROG potem STRZALKE W LEWO po paru sekundach jesteśmy w engineer mode
    Torszyn
    Level 2  
    Witam mam comand ntg2 w ml w164 niestety po odpaleniu przez cable ntg2 przestalo działać, po tygodniu samo sie włączyło następnie po kilku dniach znów przestało działać.
    Ma ktoś z was jakiś pomysł co to może być, i jak to naprawić.
    Myślałem tez o wymianie na ntg2.5 ze zmieniarka DVD i hdd ale niewiem czy będzie możliwa taka zamiana.
    macek129
    Level 2  
    Witam czy wie ktoś gdzie można pobrać plik z polskim menu do ntg2 .
    A może ktoś ma byłbym wdzięczny za podesłanie.
    Mariolondyn
    Level 1  
    Prosze o pomoc wiem jak wejść w menu engineer modę ale nie wiem jak zmienić ustawienia dvd żeby czytało wszystkie płyty i żeby chodzilow czasie jazdy oraz region Free ktoś zna kombinacje klawiszy po wejściu w menu engineer
    kisieleq
    Level 1  
    jack2205 Witam

Czy mógłbyś podesłać to polskie menu do ntg2
    karol.
    Level 1  
    Witam.
    Potrzebuję wgrać menu pl. do Comanda NTG2. Pomoże mi ktoś, będę wdzięczny.
    LiderGas
    Level 2  
    Witam
    Auto to ML W164 2008 USA.
    U mnie polskie menu nie jest problemem - ale wysoce wq...ące jest ustawienie częstotliwości nieparzyście - chce trójkę 100,2 i nie mogę. Czy w energ. mode można coś przestawić. Czy ktoś wie jak tam wejść - próbowałem różne kombinacje klawiszy ale bez sukcesu. Audio jest z jedną płytą CD i nawigacją DVD i zmieniarką CD.
    pozdrawiam i dziękuje
    PiterCh164
    Level 1  
    Między kto podpowie gdzie wpiąć kamerę cofania w quadlocka w przypadku gdy nie mam wyjścia fakra . Może radio z USA nie wiem ogólnie wszystko w aucie jest harman/kardon . Przez SD udało się aktywować kamerę także po wrzuceniu R mam zielony ekran z napisem sprawdź otoczenie. Ewidentnie brakuje tylko sygnału z kamerki .