Witam
Od roku jestem SZCZĘŚLIWYM
posiadaczem internetu w neti. Na początku wszystko działało w miarę poprawnie prędkość zapewniana 10 wahała się ok 6-7 MB ale mniejsza z tym. Od jakiś 2 miesięcy zaczęły się schody co 2 godziny zrywało połączenie na jakieś 2 minuty. Po telefonie na infolinie przyjęli zlecenie, przepychanki wizyty techników i ciągle telefony z mojej strony trfały 2 tygodnie po czym zrywania przestały występować problem pojawił się z prędkością. Teoretycznie 6MB zmieniło się w 2-1 momentami nawet poniżej. Ponowny telefon na infolinie i kolejny tydzień przepychanki a w końcu pismo reklamacyjne. Dostałem taką odpowiedz
"Przyjęliśmy wielokrotne zgłoszenia o niepoprawnym działaniu
internetu. Technicy stwierdzili, że nieprawidłowości wynikają z przeciążenia infrastruktury Orange
dawniej Telekomunikacja Polska), w oparciu o którą świadczymy Panu usługę. Termin jej rozbudowy
jest w trakcie ustalania.
Ze względu na zaistniałą sytuację, do czasu modernizacji centrali telekomunikacyjnej będziemy przyznawać
30% rabatu do każdego abonamentu za usługi internetowe od 2 stycznia 2013r.
Wyjaśniam również, że postanowiłam przychylić się do Pana prośby w kwestii rozwiązania umowy w części
dotyczącej internetu, bez dodatkowych kosztów. W tym celu, zgodnie z regulaminem Netii (§ 7, pkt 7) proszę
o wysłanie pisemnej dyspozycji w tej sprawie."
Rozważam zmianę operatora na TP ponieważ bardziej zależy mi na stabilnie działającym łączu niż na obniżeniu abonamętu. Moje pytanie brzmi czy jeżeli faktycznie centrala TP jest przeciążona to zmiana operatora mi coś da ?? Dodam ze po telefonie do TP konsultant oferuje mi internet do 20 mb i nie ma informacji o przeciążeniu centrali a i sąsiad obok w TP ma 10MB i nie narzeka ale teoria teorią a praktyka praktyką.
Od roku jestem SZCZĘŚLIWYM

"Przyjęliśmy wielokrotne zgłoszenia o niepoprawnym działaniu
internetu. Technicy stwierdzili, że nieprawidłowości wynikają z przeciążenia infrastruktury Orange
dawniej Telekomunikacja Polska), w oparciu o którą świadczymy Panu usługę. Termin jej rozbudowy
jest w trakcie ustalania.
Ze względu na zaistniałą sytuację, do czasu modernizacji centrali telekomunikacyjnej będziemy przyznawać
30% rabatu do każdego abonamentu za usługi internetowe od 2 stycznia 2013r.
Wyjaśniam również, że postanowiłam przychylić się do Pana prośby w kwestii rozwiązania umowy w części
dotyczącej internetu, bez dodatkowych kosztów. W tym celu, zgodnie z regulaminem Netii (§ 7, pkt 7) proszę
o wysłanie pisemnej dyspozycji w tej sprawie."
Rozważam zmianę operatora na TP ponieważ bardziej zależy mi na stabilnie działającym łączu niż na obniżeniu abonamętu. Moje pytanie brzmi czy jeżeli faktycznie centrala TP jest przeciążona to zmiana operatora mi coś da ?? Dodam ze po telefonie do TP konsultant oferuje mi internet do 20 mb i nie ma informacji o przeciążeniu centrali a i sąsiad obok w TP ma 10MB i nie narzeka ale teoria teorią a praktyka praktyką.