Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

RELISYS TF770-RE - trafo czy nie ?

10 Feb 2005 15:09 1019 5
  • Level 19  
    Witam ! Usterka wygląda w ten spób ,że po włączeniu monitora pokazuje się obraz blady jak...Blednie przez chwilę i monotor wyłącza się.Próby regulacji S2 dają dziwny efekt obraz traci ostrość robi się na środku ekranu wielka czarna plama o zamazanych konturach.Wydaje mi się ,że coś z trafem.Z góry dzięki za wskazówki.
    [30.03.2021, darmowy webinar] Nowoczesna diagnostyka maszyn, monitorowanie i przewidywanie awarii. Zarejestruj się
  • Level 24  
    To może być trafo skoro po tej regulacji w środku ekranu pojawia się czarna plama.

    Pozdrawiam.
  • Monitors specialist
    Może być trafo ale najpierw weź lutownicę w rękę i usuń zimne luty na trafopowielaczu i płytce kineskopu.
  • Level 19  
    Dzięki za refleks.Sprawdzę jeszce raz luty ,ale wyglądają dość dziewiczo.
  • Level 34  
    Cześć.
    A ja bym jeszcze wyczyścił podstawkę kineskopu (oczywiście zdemontował, rozebrał itp. lub wymienił).
    Pozdrawiam.
  • Level 19  
    Cześć! Niestety wszystkie przez kolegów opcje sprawdziłem ,zimne luty podstawka wszystko wygląda wręcz wzorowo sam monitor wygląda jak prosto z magazynu zero kurzu lutowie błyszczy jak ....Pozostaje sprawdzić czy trafo jest do dostania i za ile.Dzięki wszystkim za zainteresowanie.Pozdrawiam