Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

PHP - Sortowanie zawartości katalogu

Towr 10 Sty 2013 22:25 1572 2
  • #1 10 Sty 2013 22:25
    Towr
    Poziom 18  

    Witam

    Poniższy skrypt wyświetla zawartość katalogu i dodatkowo dzieli to na strony. Skrypt działa bardzo dobrze, tylko brakuje mu sortowania po nazwie pliku. Pliki w katalogu są ponumerowane 001, 002, 003 itd. Próbowałem dopiąć funckę sort() jednak nic mi z tego dobrego nie wyszło. Skrypt się po prostu posypał. Z góry dzięki za pomoc.

    Kod: php
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    0 2
  • Pomocny post
    #2 11 Sty 2013 10:16
    arnoldziq
    Moderator Programowanie

    Zamiast wyświetlać pliki od razu, załaduj ich nazwy do tablicy, posortuj i wyświetl z tablicy.

    Kod: php
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    0
  • #3 13 Sty 2013 13:24
    Towr
    Poziom 18  

    Witam
    Ostatecznie dałem sobie z tym spokój zlecając komuś innemu rozwiązanie tego. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam :)

    0