Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda Fabia I - Zdalnie sterowany zamek centralny

OtwockCars 10 Jan 2013 22:59 7809 2
    OtwockCars
    Level 2  
    Witam jestem szczęśliwym posiadaczem auta Skoda Fabia 1, 1.4 16v

Niestety lenistwo daje za wygraną, gdyż mam zamek centralny sterowany z kluczyka, a więc postanowiłem zakupić zdalnie sterowany sterownik centralnego zamka firmy MARKI SAFETY, jest to uniwersalny sterownik dostępny w dużej ilości na portalach aukcyjnych... podobno nie jest produkowany przez Chińczyków, ale kto może w tych czasach to stwierdzić.

Do sterownika dostałem schemat, 2 piloty a nawet baterie do nich, a także kable z kostką abym mógł to wszystko po podłączać. Wiem, iż + i - trzeba podłączyć aby było zasilanie, lecz moje pytanie polega na tym: Czym jest sterowany zamek centralny, bo mogę mieć w aucie sterowanie plusem lub minusem, może ktoś się orientuje jaka instalacja elektryczna zamków centralnych występowała w tych autach? auto jest z 2000r produkcji.

Jeżeli nikt by się nie znalazł kto podłączał(aczkolwiek wątpię) to proszę o wytłumaczenie mi jak sprawdzić czym jest sterowany zamek centralny, oczywiście wytłumaczyć tak jak najprościej można. Wiem mógłbym to oddać do elektryka, albo do mechanika i on by mi to zrobił, lecz jak dowiadywałem się u paru fachowców to zakrzyczeli 150zł, a nie chciałbym takiej kwoty wydawać, a także chciałbym mieć satysfakcję, że sam czegoś dokonałem przy Waszej pomocy.

Z góry dziękuję za pomoc :)
    + oczywiście będą
    OtwockCars
    Level 2  
    Dzięki za szybką odpowiedź :)

+ wędruje na Twe konto