Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Cyfrowy Polsat - Obraz zacina się.

miros99 11 Jan 2013 19:21 6540 3
Wago
    miros99
    Level 9  
    Witam.Mam problem z moim dekoderem. Posiadam 2 dekodery tzn. jeden dekoder i multiroom. Problem polega na tym,że obraz zacina się i zawsze się to dzieje jak przychodzi sms lub się go wysyła z telefonu.A po za tym nigdy się nie zacina. Proszę o pomoc bo bardzo jest to irytujące. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
  • Wago
    User removed account
    User removed account  
  • Wago
    humek
    Level 32  
    Wiadomość textowa SMS zawiesza /zakłóca tobie odbiór Pakietów sat ? Sprawdziłeś dokładnie że tak się dzieje? Teoretycznie pasmo pracy telefonii komórkowej i częstotliwość wejścia tunera (nie mylić z częstotliwością odbioru konwertera) są podobne . Jeżeli rzeczywiście każde wysłanie i odebranie wiadomości SMS tak Ci robi to masz słabo ekranowany kabel -fider łączący konwerter z tunerem/dekoderem.Podczas nadawania i odbierania SMS-a telefon wysyła potwierdzenie i to może zakłócać pracę dekodera . Często jest tak ze leżący obok radia ,telewizora telefon komórkowy "słychać " czasem w tych urządzeniach , to nie znaczy że słychać rozmowę tylko moment logowania się do sieci.Co do korekty położenia anteny też popieram pomysł gdyż sygnał może być za słaby (jeszcze jest odbierany) ale silne sygnały z komórki powodują zakłócenia w odbiorze. .Innego wytłumaczenia nie widzę .
    miros99
    Level 9  
    Problem w tym,że kabel mam już dłuższy czas i wcześniej nie było problemu z tym.Czekam na kolesia który ustawi antenę bo ja nie moge ustawić wiecej niż na zółty pasek i dam odpowiedź dzięki za pomoc.