Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kenwood KDC-BT92SD - Cicho gra i charczy

11 Sty 2013 21:34 1635 4
  • Poziom 17  
    Witam! Mam problem z radiem Kenwood KDC-BT92SD, po podlaczeniu wzmacniacza pod RCA w glosnikach jest cicha muzyka a jak podgłośnie to wszystko charczy, w dodatku wzmacniacz (ground zero GZIA4415) ma podświetlenie i ono mruga, chociaż powinno być "stałe", czy ktoś ma pomysł co to może być? Na starym radiu wszystko jest ok, przepinalem miedzy tymi 3 wyjsciami RCA i nic to nie dało... na wszystkich bez zmian, podłączyłem też radio w aucie kolegi ale bez wzmacniacza poprzez kostke i tam wszystko grało... głosniki mam DLS RS6A i Rockford P1
  • Moderator CarAudio
    Na dzień dobry zmierz napięcie na zaciskach prądowych wzmacniacza , bo objawy sugerują braki prądu.
  • Poziom 17  
    powalla napisał:
    Na dzień dobry zmierz napięcie na zaciskach prądowych wzmacniacza , bo objawy sugerują braki prądu.

    Zrobię to jutro ale tak jak mówię, na JVC działa, teraz mam podłączone i chodzi
  • Moderator CarAudio
    Zobacz bo było kilka tematów o tym radiu i ...nie chcę straszyć ale to cudo jest awaryjne i to nawet nówka wyjęta z pudełka.

    Miganie wzmacniacza sugeruje braki prądu lub przesterowanie sygnału .
  • Poziom 17  
    powalla napisał:
    Zobacz bo było kilka tematów o tym radiu i ...nie chcę straszyć ale to cudo jest awaryjne i to nawet nówka wyjęta z pudełka.

    Miganie wzmacniacza sugeruje braki prądu lub przesterowanie sygnału .

    Można jakoś sprawdzić przesterowanie sygnału?