Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

GeForce/9800/GTX+ - Nie ma sygnału od karty .

13 Sty 2013 09:32 1506 3
  • Poziom 9  
    Witam serdecznie.
    Moim problemem jest brak obrazu przy probie odpalenia komputera na "nowej" karcie graficznej którą jest Ge Force 9800 GTX + firmy gigabyte. Po podłączeniu karty do
    starego monitora AOC 17' przez przejściówkę oraz zasilanie dwoma 6-cio pinowymi kablami (jeden z nich jest przejściówka z molexa) karta nie daje sygnału życia,mianowicie działa chłodzenie karty dioda pali sie na czerwono chociaż zdarzało sie również ze na zielono. Bezpośrednio po uruchomieniu wyskakuje komunikat ,że brak sygnału pomiędzy komputerem a monitorem i za chwile dioda monitora zmienia swój kolor z zielonego na pomarańczowy. Działa klawisz Num Lock komputer uruchamia się normalnie . Podaje specyfikacje komputera:
    Płyta główna: Asus P5Q
    Karta Graficzna: Gigabyte Ge Force 9800 GTX +512 mb/256 bit
    Ram: 2x Kingstone 1 GB 667 DDR 2
    Monitor: AOC 17 cali
    Zasilacz: Tracer 620
    Dysk: WD 160 GB SATA
    Karte mam od dwóch dni i od początku nie działa. Słyszałem ze kartę można również spróbować przegrzać co o tym myślicie? Co może być bezpośrednią przyczyna usterki i czy opłaca się to naprawić.
  • Poziom 10  
    Karta na gniazdo PCI . ?
  • Poziom 36  
    gromek5 napisał:
    Karta na gniazdo PCI . ?

    Nie, agp :D Albo nawet ISA. Słyszałeś o 9800GTX+ pod inne gniazdo niż PCI-e ?

    ronaldinho70 powodzenia przy uruchamianiu tej karty przy gównianym zasilaczu. Możliwe że już ją zepsułeś poprzez podłączanie jej do tego shitu. Karta jest na tyle prądożerna (141W) że nawet 1000W Tracer by nie dał rady. Więc... sprawdź kartę pod NORMALNYM zasilaczem, o tyle o ile jest jeszcze co sprawdzać.
  • Poziom 9  
    Dobra sprawdzę pod innym zasilaczem, znajomy ma podobna karte z lepsza zasiłka zobaczymy.




    17.01.2013
    Witam ponownie. Oddałem kartę do znajomego który prowadzi serwis płyt głównych i kart graficznych. Okazało się, że karta ma zwarcie na dodatkowym zasilaniu dlatego nie wstawała. Do wymiany jest układ o nazwie APW 7066/TK34B. Temat kontynuuję ponieważ nie mogę go nigdzie znaleźć ani nic na jego temat. Może ktoś z Was jest w posiadaniu takiego układu który chętnie bym odkupił lub tez może ktoś poleci mi jakaś stronę gdzie mógłbym go znaleźć o ile jest taka możliwość. Jeżeli będą potrzebne zdjęcia proszę napisać udostępnię.