Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Opel Astra G 1.7 dti ISUZU - Po wymianie silnika nie ma ładowania brak kontrolek

15 Sty 2013 16:15 4206 6
  • Poziom 2  
    Witam,
    Po wymianie silnika brak ładowania nie świecą się kontrolki oleju, świec, ładowania.
    Z początku nie chciał zaskoczyć brakowało masy a pompa wspomagania chodziła przy podłączeniu akumulatora. Po podpięciu masy silnik odpala ale nie ma ładowania i nie świecą się ww kontrolki.
    Czy ktoś ma jakiś pomysł?
    Z góry dziękuję
  • Poziom 34  
    Sprawdź czy wszystkie kable dobrze podłączyłeś. ( te od alternatora, świec i czujnika ciśnienia oleju)
  • Poziom 2  
    No więc ww połączenia sprawdzone. Teraz mam plus na karoserii. Z ciekawostek jak jest niepodłączona dodatkowa masa to oprócz pompy wspomagania która sama się włącza to miga kontrolka silnika (bez kluczyka w stacyjce). Czy ktoś ma może jeszcze jakieś pomysły? Skąd ten plus?
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Brak połączenia masowego.
  • Poziom 2  
    Przewód plusowy jest dobrze podpięty, co chwila pojawia się nowa sprawa.
    Kontrolki zaczęły się świecić a pompa wspomagania włącza się zaraz po zapłonie.
    Co godzina humor się Astrze zmienia.
  • Poziom 30  
    Jak już Paweł napisał sprawdź dokładnie połączenie masy!
    pozdr
  • Poziom 2  
    Witam,
    Problem rozwiązany rzeczywiści problem był z masą okazało się że zabrakło masy z okolicy lampy.
    Dziękuję wszystkim za pomoc temat uważam za zamknięty.
    Pozdrawiam