Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Candy Go4 F 106 - Pralka Candy Go4 F 106 nie wiruje po wlozeniu odzierzy

pawel002626 17 Jan 2013 19:32 6357 3
    pawel002626
    Level 10  
    Witam!!!
    posiadam pralke Candy Go4 F 106 kiedy zalaczam ja ,, na pusto" na program wirowania pralka wiruje bez oznak zepsucia natomiast jak wloze jedna rzecz np. bluze pralka na tym samym programie caly czas przygotowywuje sie do wirowania kreci wolno bebnem po czym staje i daje znac ze skonczyla nie ma zadnego sygnalizowania bledu. Zastanawiam sie czy jest tam jakis czujnik mierzacy wage bebna?? hydrostat dziala sprawdzalem grzalka tez jest ok. dodam ze na pusto nawet podczas plukania tkanin napuszcza wody konczy plukanie i przechodzi w program wirowania po wczesniejszym wypompowaniu wody ale jak tylko cos znajdzie sie w bebnie wirowanie sie nie zalacza. (filtr wyczyscilem wszystko jest drozne lacznie z wezykiem od hydrostatu)
    cezet
    VIP Meritorious for electroda.pl
    pawel002626 wrote:
    czy jest tam jakis czujnik mierzacy wage bebna

Jest i właśnie to on sprawdza jakie jest rozłożenie prania w bębnie. Musi być go na tyle aby mogło się rozłożyć w bębnie prawidłowo , inaczej nie rozpocznie wirowania.
    pawel002626
    Level 10  
    ale jak włączyłem więcej prania działo się to samo. Gdzie jest ten czujnik?? szukałem ale nic nie znalazłem oprócz czujnika temp hydrostatu elektrozaworów sztuk2 pompki wody silnika płytki (sterownik) zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa po co tyle kabli jest przy silniku czy to ustrojstwo czyt. sterownik nie mierzy prądu na silniku co przekłada się fizycznie na obciążenie bębna

Dodano po 2 [minuty]:

jak była na gwarancji to już miała takie objawy tylko ze migały kontrolki z jakąś częstotliwością domyślam się ze pokazywała błąd gość wymienił płytkę i problem ustał a teraz nic nie miga

Mod. ROBSON33
    Regulamin 3.1.13. (10.9, 15)
    Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .
    pawel002626
    Level 10  
    Temat do zamknięcia