Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Actros MP II 1851 - Brak dźwięku z głośnika centralnego

wojtektkim 17 Jan 2013 21:15 2730 5
  • #1
    wojtektkim
    Level 9  
    Witam jestem tu nowy i chcę prosić wszystkich o pomoc. Chodzi o Actrosa MP II r.2007 , 1851 Euro IV. Przy zmianie biegu nie ma sygnału dźwiękowego z głośnika centralnego, oraz innych dźwięków ostrzegawczych typu kierunkowskaz lub nie zaciągnięty hamulec postojowy. Samochód sprowadzony z francji myślę, że sygnały zostały wyłączone na serwisie ponieważ dźwięk z radia pojawia się na serwisie komputer nie pokazuje żadnej usterki. po wejściu w moduł GM mechanik wszedł w opcje brzęczyka ostrzegawczego i ją aktywował potem wszystko zapisał do ZDS i nadal nic. Czy wie ktoś może czy to na pewno w tym miejscu się włącza się dźwięki ostrzeżeń w tym miejscu. Za pomoc z góry dziękuję.
  • #2
    _Megamax_
    Level 18  
    Nie przyszło wam do głowy , żeby odkręcić 4 wkręciki na torx i zobaczyć czy kostka jest wpięta? Może poprzedniego kierowcę irytowały te dźwięki i ...
  • #3
    wojtektkim
    Level 9  
    Tak sprawdzałem jest podpięty jako głośnik wysoko tonowy do radia działa. Próbowałem również podłączyć drugi z innego mercedesa, który akurat znajdował się na serwisie.
  • #4
    wojtektkim
    Level 9  
    Panowie temat nadal aktywny. Proszę o pomoc, przewód między głośnikiem a licznikiem cały, głośnik sprawny. Czy spotkał się ktoś z uszkodzeniem licznika i to było powodem nie działania głośnika ostrzegawczego.
  • Helpful post
    #5
    laprus
    Level 1  
    Witam, temat archiwalny, ale miałem ten sam problem, licznik podmieniony z innego auta i głośnik zaczął działać , nie mogłem też skalibrować skrzyni po wymianie sprzęgła przez ten problem, po podmianie kalibracja zrobiona bez problemu. Actros MP II 1844. Pozdrawiam
  • #6
    wojtektkim
    Level 9  
    Dziękuję kolego laprus za odpowiedź. Tak właśnie myślałem, żeto INS jest odpowiedzialny za ten bałagan. Było u nas więcej Mercedesów z roku 2007- 2008 i ten problem dotyczył dwóch trzecich tego rocznika. Dziękuję wszystkim za pomoc, temat uważam za zamknięty.