Witajcie
pokrewne tematy wałkowane ale nie znalazłem odpowiedzi (może źle szukałem)
wiec proszę o pomoc, po 2tyg walki tracę pomysły.
internet dostarcza mi UPC jako Fiber 60, przez modem Cisco EPC3208
jeśli łącze się kabelkiem RJ45 Modem => PC prędkosc pobierania wg testów ze strony UPC, jak i speedtest.net/pl oraz organoleptycznych badan podczas pobierania plików wynosi 55-58Mb/s a wiec dobrze
w związku że potrzebuje mieć siec wifi w domu (tablet/drukarka)
podłączyłem router Linksys WRT54GL a po niepowodzeniach (o których poniżej) nowszy model czyli Linksys WAG120N (uprzedzę pytanie w drugim routerze 1szy port LAN skonfigurowany jako WAN)
na obu routerach występuje ten sam problem tj. ograniczenie prędkości do 18-25Mb/s PO KABLU podkreślam ze nie mówimy o transferach WIFI
modem => kabel => router => kabel => PC
wykonałem następujące czynności:
resety w każdej możliwej konfiguracji
wymiany kabli łącznie z testem kabli krosowanych
klonowanie MAC PC => Router
i nic
internet ładnie się łączy, ale prędkość 18-25Mb/s
kable i resety nie pomogły, podejrzenie uszkodzonego lub zbyt wolnego procesora rozwiązana dwoma routerami, nadal nic.
będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam
Nieśmiało przypominam(?), że zasady pisowni i interpunkcji Ciebie również obowiązują. [M]
pokrewne tematy wałkowane ale nie znalazłem odpowiedzi (może źle szukałem)
wiec proszę o pomoc, po 2tyg walki tracę pomysły.
internet dostarcza mi UPC jako Fiber 60, przez modem Cisco EPC3208
jeśli łącze się kabelkiem RJ45 Modem => PC prędkosc pobierania wg testów ze strony UPC, jak i speedtest.net/pl oraz organoleptycznych badan podczas pobierania plików wynosi 55-58Mb/s a wiec dobrze
w związku że potrzebuje mieć siec wifi w domu (tablet/drukarka)
podłączyłem router Linksys WRT54GL a po niepowodzeniach (o których poniżej) nowszy model czyli Linksys WAG120N (uprzedzę pytanie w drugim routerze 1szy port LAN skonfigurowany jako WAN)
na obu routerach występuje ten sam problem tj. ograniczenie prędkości do 18-25Mb/s PO KABLU podkreślam ze nie mówimy o transferach WIFI
modem => kabel => router => kabel => PC
wykonałem następujące czynności:
resety w każdej możliwej konfiguracji
wymiany kabli łącznie z testem kabli krosowanych
klonowanie MAC PC => Router
i nic
internet ładnie się łączy, ale prędkość 18-25Mb/s
kable i resety nie pomogły, podejrzenie uszkodzonego lub zbyt wolnego procesora rozwiązana dwoma routerami, nadal nic.
będę wdzięczny za pomoc

pozdrawiam
Nieśmiało przypominam(?), że zasady pisowni i interpunkcji Ciebie również obowiązują. [M]