Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Kupię] drzwi lub elementy drzwi pralki BOSCH WLM 20440 PL

athl000 18 Jan 2013 22:27 16245 16
    athl000
    Level 11  
    Witam,
    jak w temacie, ulamala mi sie raczka i szukam czesci aby ja wymienic, z tego co sie dowiedzialem, w serwisie tylk okompletne drzwi mozna dostac.
    Aktulne do odwolania
    Michal [Kupię] drzwi lub elementy drzwi pralki BOSCH WLM 20440 PL [Kupię] drzwi lub elementy drzwi pralki BOSCH WLM 20440 PL [Kupię] drzwi lub elementy drzwi pralki BOSCH WLM 20440 PL [Kupię] drzwi lub elementy drzwi pralki BOSCH WLM 20440 PL [Kupię] drzwi lub elementy drzwi pralki BOSCH WLM 20440 PL [Kupię] drzwi lub elementy drzwi pralki BOSCH WLM 20440 PL [Kupię] drzwi lub elementy drzwi pralki BOSCH WLM 20440 PL
    Callahan
    Level 18  
    Bzdura, do WLM samą rączkę plastykową można kupić, pewnie urwał się ten malutki plastykowy wypust który odryglowuje zamek?
    athl000
    Level 11  
    ... a gdzie można taką rączkę kupić?
    Problem polega też na tym ze jedynym znanym mi sposobem otwarcia pralki
    Kiedy ten właśnie plastikowy kawałek się odłamał, było siłowe rozwiązanie
    Co spowodowało również włamanie kawałków plastików mocujących w dwóch pierścieniach trzymających część szklaną.

Pozdrawiam
    M.
    Callahan
    Level 18  
    A wystarczyło cienki śrubokręt włożyć... Serwis fabryczny zostaje. To okno jest rozbieralne i można każdy malutki element zamówić oddzielnie.
    athl000
    Level 11  
    ... to by się nadawało do programu usterka jak dzwoniłem z gazety do naprawiacza
    Jakiegos który powiedział że jedynym sposobem jest rozwiązanie siłowe.

Ok. Spróbuję serwis. Chociaż podejrzewam ze około 400 za części wyjdzie.
    M.
    jogi1966
    Level 19  
    sam uchwyt to koszt 240 zł nortch pl
    Callahan
    Level 18  
    W serwisie fabrycznym sam uchwyt 648581 to koszt 177zł z VAT. Taniej niż podróba. A we Wrocławiu jest przecież SF BSH...
    jogi1966
    Level 19  
    Dziś naprawiłem taki uchwyt w bardzo prosty sposób wystarczyły 2 śruby i 4 nakrętki m3 -wywierciłem 2 otwory w miejscu złamanego kawałka plastiku i wstawiłem śrubki ,nakrętki zastąpiły złamaną część (po 2 na każdą śrubę ) uchwyt działa nie do złamania.
    neida2
    Level 2  
    Witam, mam podobny problem w pralce WLM24440, prawdopodobnie coś w środku pękło /urwało sie i nie mogę otworzyć drzwiczek. Awaryjne otwieranie też nie działa.(ciągnięcie za czerwona linkę od spodu ) Czy jedynym sposobem jest urwanie na siłe klapki od drzwiczek czy da sie to zrobić w miarę cywilizacyjnie :)?
    Callahan
    Level 18  
    Nie, niczego nie urywaj!!! Odchyl rączkę maksymalnie i włóż cienki długi śrubokręt w szczelinę pomiędzy odchyloną klamką a obudową okna. Jest tam metalowy element-podważ go.
    Pralka musi wcześniej odblokować elektryczną blokadę inaczej ktoś będzie musiał ciągnąć jednocześnie za czerwony pasek otwarcia awaryjnego. Bez problemu drzwi się otwierają.
    neida2
    Level 2  
    Dzięki za pomoc, udało się, dodam że ten bolec metalowy trzeba dopychać w stronę pralki. Poszło gladko. Odkręciłem rączke, wyłamał sie plastik który naciska na metalową dźwignie powodujac otwarcie. Skleiłem go, i na razie testuje - czasami prowizorki trzymają się długo :) Jak się wyłamie najwyżej kupie nową klamkę :)
    djmars1
    Level 15  
    Posiadam części całe drzwiczki i uchwyty tanio!
    djmars1
    Level 15  
    Do tej pańskiej akurat nie mam już tych drzwi a sprzedałem ostatnie za 100zł całe
    DlugiChudyLoLo
    Level 2  
    Jak włożyć sprężynę do zamka emz typ 881 w w/w pralce, coś mnie podkusiło i rozebrałem ten zamek i wypadła mi sprężyna z plastikiem.

Już coś zepsułem, chciałem na krótko spiąć elektrozamek tylko coś brzdękneło, gdzie w tej pralce są bezpieczniki?
    Anonymous
    Anonymous  
    DlugiChudyLoLo
    Level 2  
    Wezwałem fachowców, wyjęli moduł, cena nowego nie napawa optymizmem 1302zł. Jeżeli nie da się go naprawić pralka będzie raczej rozkręcona i sprzedana na części. W sprawie elektrozamka z tego co mi powiedział magik, próbując otworzyć go pociągając za czerwony pasek, zamek prawdopodobnie jest do wymiany (urwany w/w pasek)
    Dziękuje za szczere chęci.
    Pozdrawiam
    athl000
    Level 11  
    Witam Ponownie,
    udalo mi sie po rozkreceniu zidentyfikowac czesci skladowe ktore sa niezbedne aby drzwiczki ponownie dzialaly prawidlowo.
    Zatem potrzebuje

Oś do drzwiczek pralki
    INDEKS: 6758 BS 0615959

Uchwyt drzwiczek pralki
    INDEKS: 6574 BS 0648581

Ramka zewnętrzna drzwi pralki
    INDEKS: 6768 BS 0673909

Ramka wewnętrzna drzwi pralki
    INDEKS: 6758 BS 0673905

[Kupię] drzwi lub elementy drzwi pralki BOSCH WLM 20440 PL

Jesli ktos ma na stanie cheteni odkupie.
    Michal