Witam,
jak w temacie, ulamala mi sie raczka i szukam czesci aby ja wymienic, z tego co sie dowiedzialem, w serwisie tylk okompletne drzwi mozna dostac.
Aktulne do odwolania
Michal
... a gdzie można taką rączkę kupić?
Problem polega też na tym ze jedynym znanym mi sposobem otwarcia pralki
Kiedy ten właśnie plastikowy kawałek się odłamał, było siłowe rozwiązanie
Co spowodowało również włamanie kawałków plastików mocujących w dwóch pierścieniach trzymających część szklaną.
... to by się nadawało do programu usterka jak dzwoniłem z gazety do naprawiacza
Jakiegos który powiedział że jedynym sposobem jest rozwiązanie siłowe.
Ok. Spróbuję serwis. Chociaż podejrzewam ze około 400 za części wyjdzie.
M.
Dziś naprawiłem taki uchwyt w bardzo prosty sposób wystarczyły 2 śruby i 4 nakrętki m3 -wywierciłem 2 otwory w miejscu złamanego kawałka plastiku i wstawiłem śrubki ,nakrętki zastąpiły złamaną część (po 2 na każdą śrubę ) uchwyt działa nie do złamania.
Witam, mam podobny problem w pralce WLM24440, prawdopodobnie coś w środku pękło /urwało sie i nie mogę otworzyć drzwiczek. Awaryjne otwieranie też nie działa.(ciągnięcie za czerwona linkę od spodu ) Czy jedynym sposobem jest urwanie na siłe klapki od drzwiczek czy da sie to zrobić w miarę cywilizacyjnie ?
Nie, niczego nie urywaj!!! Odchyl rączkę maksymalnie i włóż cienki długi śrubokręt w szczelinę pomiędzy odchyloną klamką a obudową okna. Jest tam metalowy element-podważ go.
Pralka musi wcześniej odblokować elektryczną blokadę inaczej ktoś będzie musiał ciągnąć jednocześnie za czerwony pasek otwarcia awaryjnego. Bez problemu drzwi się otwierają.
Dzięki za pomoc, udało się, dodam że ten bolec metalowy trzeba dopychać w stronę pralki. Poszło gladko. Odkręciłem rączke, wyłamał sie plastik który naciska na metalową dźwignie powodujac otwarcie. Skleiłem go, i na razie testuje - czasami prowizorki trzymają się długo Jak się wyłamie najwyżej kupie nową klamkę
Wezwałem fachowców, wyjęli moduł, cena nowego nie napawa optymizmem 1302zł. Jeżeli nie da się go naprawić pralka będzie raczej rozkręcona i sprzedana na części. W sprawie elektrozamka z tego co mi powiedział magik, próbując otworzyć go pociągając za czerwony pasek, zamek prawdopodobnie jest do wymiany (urwany w/w pasek)
Dziękuje za szczere chęci.
Pozdrawiam
Witam Ponownie,
udalo mi sie po rozkreceniu zidentyfikowac czesci skladowe ktore sa niezbedne aby drzwiczki ponownie dzialaly prawidlowo.
Zatem potrzebuje