zalezy jakiej pojemnosci , szybciej sie naładuje albo wcale sie nie naładuje
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theretacim wrote:To taki prostownik do moto się średnio nadaje. Bo prąd ładowania powinien być ok 1A a on ma chyba 3,8 .
zygfryd.W wrote:To możesz kolego używać co najwyżej do doładowywania akumulatora w okresie np zimy. Ale prostownikiem tego nie nazywaj, to zabawka tak naprawdę. A już na peweno nie uwierzę w te 4A
jet20 wrote:Widze że niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem aku 6V ładuje 0.8A ten prostowniczek a 12V 4.2A zekomo
tktktk6 wrote:dzięki za odp, no to chyba zakupie nowy aku wtedy, bo w mrozie po 2 dniach jak postoi auto to już jest koniec aka, ładuje już go tak 2gi dzień, jutro podłącze tylko , żeby dojechać po nowyps. ale ładuje go w domu to chyba nie jest tryb zimowy...
Artek_łódź wrote:Przepraszam a jak mam takie pytanie, czy ten prostownik nadawałby się do naładowania akumulatora kwasowo-ołowiowego w odkurzaczu bezprzewodowym? Dane z baterii: Chiway battery Sj6V3, 2Ah (20hr), dane z ładowarki 6.0V - 200mA.
rstlen29 wrote:Mogę potwierdzić że nowy akumulator o dużej pojemności naładowany został prawidłowo ładowarką z Lidala. Po przeliczeniu czasu i prądu jakim był ładowany w przybliżeniu osiągnął wartość Ah podana na akumulatorze
Faktycznie prąd nie przekraczał wartości miedzy 2 a 3 A więc troche to trwało za to bezpiecznie odłączył ładowanie po osiągnięciu właściwego napięcia.
Dodano po 9 [minuty]:
Witam
w odpowiedzi na powyższy post dla p08
Chciałem sie zapytać czy o ten sam prostownik chodzi:
http://www.sena.com.pl/index.php?page=catalog&catId=131&proId=776
Mam jakiś z nim drobny dylemat chodzi o jego prawidłową prace w zakresie napięcia ładowania 12,5 -14V cały czas przekaznik impulsowo przerywa napięcie i nie wiem czy to jest takie jego działanie czy coś w układzie układu scalonego i tranzystora sie uszkodziło.