Hej,
jestem tu nowa i nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam swoje pytanie...
Mianowicie:
mam laptopa ( w zasadzie to notebook) marki DELL M5030 inspiron. Przez 2 lata wszystko było ok. Jak na złość, gdy tylko skończyła się gwarancja wyświetlacz przy otwieraniu lub zmianie kata nachylenia robił się biały. Dodatkowo laptop zaczał się nagrzewać i sam wyłączać więc kupiłam podstawke chłodzącą...
Nie wiem na ile mi to pomoże. Nie zamykam laptopa po wyłączeniu.
W przypadku gdy obraz zrobi sie biały muszę zamknąć laptopa i otworzyć go pod odpowiednim kątem aby obraz się pojawił. Nieraz muszę zamykać i otwierać go po kilka razy aby załapał. Jest to dośc irytujące. Czasami podczas uzytkowania (bez poruszenia) obraz znika-robi się biały.
Nie wiem czy to taśma, matryca czy coś innego... Może to przez to przegrzanie.
Poniżej zamieszczam parametry laptopa, może coś tu nie gra ze sobą...
Model: Inspiron M5030
Matryca: 15,6" 1366x768
Procesor: AMD V140 Processor
Wielkośc dysku: 320 GB
Pamięc Ram: 4GB
Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 4250
System: Windows 7 Proffesional
Jeśli ktoś mógłby mi udzielić pomocy co tu jest grane byłabym wdzięczna.
Pozdrawiam
jestem tu nowa i nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam swoje pytanie...
Mianowicie:
mam laptopa ( w zasadzie to notebook) marki DELL M5030 inspiron. Przez 2 lata wszystko było ok. Jak na złość, gdy tylko skończyła się gwarancja wyświetlacz przy otwieraniu lub zmianie kata nachylenia robił się biały. Dodatkowo laptop zaczał się nagrzewać i sam wyłączać więc kupiłam podstawke chłodzącą...
Nie wiem na ile mi to pomoże. Nie zamykam laptopa po wyłączeniu.
W przypadku gdy obraz zrobi sie biały muszę zamknąć laptopa i otworzyć go pod odpowiednim kątem aby obraz się pojawił. Nieraz muszę zamykać i otwierać go po kilka razy aby załapał. Jest to dośc irytujące. Czasami podczas uzytkowania (bez poruszenia) obraz znika-robi się biały.
Nie wiem czy to taśma, matryca czy coś innego... Może to przez to przegrzanie.
Poniżej zamieszczam parametry laptopa, może coś tu nie gra ze sobą...
Model: Inspiron M5030
Matryca: 15,6" 1366x768
Procesor: AMD V140 Processor
Wielkośc dysku: 320 GB
Pamięc Ram: 4GB
Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 4250
System: Windows 7 Proffesional
Jeśli ktoś mógłby mi udzielić pomocy co tu jest grane byłabym wdzięczna.
Pozdrawiam