Cosik mi się wydaje,że od samego początku problemem była pompa a te wtryski to wymieniali na pałe co do turbiny to są zle spasowane te starsze modele i zacina się w nich kierownica.Co do wycieku oleju to muszę coś sprawdzić jutro napiszę 

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therePIOTREKZP wrote:U mnie przyczyna będzie leżała gdzie indziej. Sprężarka sprawdzona a oleju gubi z tygodnia na tydzień coraz więcej. Ostatnio na bagnecie pojawiło się bardzo dużo białego szlamu, czego wcześniej nie było, nawet przy niskich temperaturach poprzedniej zimy. Chyba nic więcej nie zostało jak rozebranie silnika.
Mirek L. wrote:Nie ma takiej metody przelewowej w scani.Hej szaman108!
Nie robiłem tego jeszcze ale przymierzam się do tego od dawna, zawsze mi brakuje czasu lub się nie chce. Jeżeli po świętach pogoda będzie łaskawa to zdejmę szynę na powrocie i sprawdzę ile paliwa powraca na poszczególnych wtryskach. U mnie raczej nie leją, były zakładane nowe na próbę i jazda wokół komina serwisu, i efekt taki sam jak na moich, tych że tak powiem starych.
kwantor wrote:użyte, przegrzane tuleje cylindrów, zapieczone pierścienie. Trzeciej możliwości już nie ma
szaman108 wrote:Witam biega pewnie o kawałki porcelany z nurników pompy wysokiego ciśnienia mieliśmy taki problem dokładnie rok temu pękł jedna z porcelanek została wymieniona na nową olej wymieniony i tyle konia widzieli wracał tylko na serwisy.Jeśli biega o kawałki metalu w układzie smarowania to był TI na to muszę to wykopać to podeślę ja osobiście nie spotkałem ich w układzie.
Dodano po 1 [minuty]:
Już wykopałem jak znajdę coś wiecej to podeślę.
Dodano po 1 [minuty]:
Zapomniałem doczepić pliku