Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

eksplorator windows się zawiesza

erykwks 21 Sty 2013 22:08 1173 6
  • #1 21 Sty 2013 22:08
    erykwks
    Poziom 2  

    Witam,
    po odświeżeniu pulpitu zawiesza mi pracę eksploratora windows. Podejrzewam, że ma to związek z kodekami, które zainstalowałem kilka dni temu. Poniżej raport OTL. Please help. :)

    0 6
  • #2 21 Sty 2013 22:50
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Odinstaluj:
    Adobe Reader 9.5.3 - Polish, zmien na Foxit: http://ninite.com/foxit/

    Do aktalizacji:
    Mozilla Firefox 6.0.2 (x86 pl) -> 18.01
    Mozilla Thunderbird 16.0.1 (x86 pl) -> 18.01
    Do tego Java.

    Uruchom:
    regsvr32 /u shmedia.dll

    Uzyj AdwCleaner, opcja delete.

    Wykonaj skrypt w OTL:

    :OTL
    O2 - BHO: (IE5BarLauncherBHO Class) - {78F3A323-798E-4AEA-9A57-88F4B05FD5DD} - C:\Program Files\StartSearch plugin\ssBarLcher.dll File not found
    O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {98889811-442D-49dd-99D7-DC866BE87DBC} - No CLSID value found.
    O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {EEE6C35B-6118-11DC-9C72-001320C79847} - No CLSID value found.

    :File
    C:\Users\Michał\AppData\Local\Temp*.html

    :Commands
    [emptytemp]

    Po wykonaniu daj nowy log z OTL.

    0
  • #3 22 Sty 2013 16:45
    erykwks
    Poziom 2  

    Cześć, dzięki serdeczne za pomoc i podjęcie tematu. :)

    Postępowałem według instrukcji. Problemy wystąpiły przy próbie uruchomienia- regsvr32 /u shmedia.dll wyświetliło monit, który wrzucam razem z raportami. Jeżeli zrobiłem coś nie tak to proszę bez bicia, bo jestem prawie laikiem.

    0
  • #4 22 Sty 2013 17:00
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Nie wiem dlaczego myslalem, ze masz XP. Ta komenda nie dziala pod nowszymi systemami, stad blad.

    Log jest zbedny, nic ciakwego w nim nie widac. Odinstaluj kodeki, ktore instalowales i zobacz czy cos sie zmieni.

    0
  • #5 22 Sty 2013 17:07
    erykwks
    Poziom 2  

    Odinstalowałem te kodeki już dawno. Ściągnąłem nawet Codec Tweak Tool.
    Problem pojawia się gdy odświeżam pulpit lub klikam na niego kilka razy lpm. Chyba będzie stawianie nowego systemu.. :/ ehh

    0
  • #6 22 Sty 2013 17:10
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Masz moze jakies punkty przywracania systemu z przed wystapienia tego problemu?

    Jakie pliki masz na pulpicie? Zgraj wszystko do katalogu i zobacz czy to cos zmieni.
    Sprawdz tez czy problem wystepuje na innym koncie.

    0
  • #7 22 Sty 2013 17:22
    erykwks
    Poziom 2  

    Przywracałem system z dnia poprzedniego i niestety nie podziałało. Nie miałem innego punktu do przywracania, no cóż- człowiek uczy się na błędach.

    Na drugim koncie jest analogiczna sytuacja.

    Przeniesienie plików też nic nie daje. Dzięki za pomoc jeszcze raz. :)

    0