po uruchomieniu zaczynają migać diody włączenia i wznowienia. Centrum pomocy podaje coś takiego:
Ogólny błąd drukarki
Jeśli chcesz przenosić lub przewozić urządzenie po otrzymaniu tego komunikatu, upewnij się że znajduje się ono w pozycji pionowej i że nie przechyli się na bok, by uniknąć wycieku tuszu. Wystąpił problem z urządzeniem.
stąd wnioskowałem o pampersie
Dodano po 2 [godziny] 15 [minuty]:
uprzedzając kolejne pytanie: nie ma w środku zaciętego papieru. po naciśnięciu wznowienia diody przestają migać świeci się już tylko stale dioda przycisku włączenia. a po puszczeniu druku zaczyna ona migać na stałe nic nie drukując ;/
Witam,
Mam dwie drukarki OfficeJet 6000. W miarę działają.
Chociaż wypada przeprowadzić serwis.
Chciałbym je kompleksowo wyczyścić.
- czyszczenie styków - czym to wykonać?? Polecicie coś?
- czy czyści się ten "pampers", na którym drukarka czyści głowice? Mój wtej chwili jest w okronym stanie
Czy są jakieś triki/ticki jakich używają serwisanci drukarek?
Dziekuje za odpowiedź.
Mam jeszcze pytanie, który element to stacja serwisowa?
Widzę, że używa się jeszcze pojęć: karetka, smok, pampers.
Karetka to pewnie ten koszyk na tusze co się przesuwa poprzecznie. A smok i stacja serwisowa, pampers?
Smok to nie może pompa. Stacja serwisowa znajduje się z prawej stronie i służy do czyszczenie dysz. Pampers to pochłaniacz zużytego atramentu. W HP znajduje się on na dnie stacji serwisowej.
trochę wznowię temat.
Zaraz po włączeniu Bardzo szybko migotają wszystkie diody oprócz zielonej diody LAN czyli 4 diody od tuszy, żółta od papieru i zielona zasilanie
1. Nacisnę przycisk zasilania to:
gasną wszystkie diody i wygląda to na RESET
maszyna zaczyna przesuwać karetkę i inne wałki te od transportu papieru ale nie wiele to daje bo mruganie wraca do stanu początkowego
2. Nacisnę przycisk "Papier" są jakieś mrugania diod zasilania i od papieru ale żadnego ruchu mechaniki nie ma.
Pomocy - jakieś sugestie?
Dodam, że stało się to tak po prostu nikt jej nie rozłączał ani nie rozbierał.
Ja podejrzewam tego, jak to powyżej pisali "Pampersa" bo mam CISS i trochę mi ten CISS niedomagał.