Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Philips 6010 i E504 na wyświetlaczu. Tuner nie łączy się z komputerem.

12 Feb 2005 17:51 3369 15
    User removed account
    User removed account  
    MIREK54
    Level 26  
    Czy po włączeniu tunera do sieci pojawia się napis INIT ???
    User removed account
    User removed account  
    MIREK54
    Level 26  
    Z przykrością ale wygląda mi to na uwaloną płytę główną.Jedyne wyjście to podstawić w celu upewnienia się.
    osa116
    Level 18  
    Miałem podobny problem. Nic nie pomagało nie mogłem wgrać softu do tunka itp. Zrobiłem to tak że w DSXEdit wyczyściłem po kolei wszystkie sektory i ...... Zadziałało. Potem już było ok.
    Hiryoki
    Level 15  
    Jeżeli bez włożonej karty dzieje się to samo E504 to masz uszkodzony na płycie TDA 8004T . Napisz więcej jak to się stało czy przy wgrywaniu softu czy po włożeniu karty ? itd. itp.
    User removed account
    User removed account  
    MIREK54
    Level 26  
    Możesz ewentualnie podstawić pamięć z tunera kolegi , chociaż wygląda mnie to na uwalony flesz.Dalsza ingerencja w płytę główną jest niewskazana.A może lepiej oddać tuner CYFRZE+ jeżeli jest dzierżawiony!!!
    User removed account
    User removed account  
    MIREK54
    Level 26  
    Piszę teraz z pamięci : 29LV160B
    joshak
    Level 11  
    czy miałeś wew. bloker
    lutodałeś cis w pobliżu slotu karty
    jeżeli tak to wina tych lutów lub uwalony tda

Dodano po 4 [minuty]:

czy miałeś wew. bloker
    lutodałeś cis w pobliżu slotu karty
    jeżeli tak to wina tych lutów lub uwalony tda
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    halif
    Level 26  
    Zrób tak:
    "
    1)wyłącz zasilanie i po chwili włacz ponownie,
    w momencie, gdy na wyświetlaczu pojawi się napis "INIT" wciśnij szybko:
    StandBy, następnie strzałkę w górę, w dół i ponownie StandBy.
    2)Nie przyciskaj dwóch klawiszy jednocześnie, a na przyciśnięcie tych czterech przycisków masz około 1 sek.
    3)Na wyświetlaczu powinien pojawić się napis LOAd, co oznacza, że tuner zaczyna ściągać soft z satelity. Soft w wersji 5.02 jest tylko na satelicie HB
    4)Gdy tuner zakonczy pobieranie nowego softu na wyswietlaczu pojawi sie zegar i tuner sie automatycznie wlaczy po ok 2 minutach"

Może uda się sciągnąć soft z satelity, ale skoro nawet INITa nie ma to marnie to widzę. Jak dla mnie to uwalony jest scalak lub gniazdo karty. Zgodnie z tabeląbłędów coś wysyła nieobsługiwalne przerwanie... Jakby udało się ściągnąć soft z satelity to potem dokłądnie wyczyść cały chip i potem wgraj jakiśsprawdzony soft. (wiem, ze wyszły jakies softy-fake'y, któe wieszają tuner... wiec uważaj co wgrywasz)
    User removed account
    User removed account  
    MIREK54
    Level 26  
    Jeżeli jak piszesz nic nie wyświetla to wygląda na uwalony zasilacz.Jeszcze jedno czy flesz był jeden zamieniony na pojedyńczy czyli 2 Mb?Bo musi być albo pojedynczy albo podwójny.DSX6010 są 2Mb i 4Mb.Jeżeli dwa to czy wstawiłeś je w te same miejsca?Musisz przyznać że coś się zmieniło tylko czy na lepsze czy na gorsze.Według mnie to jednak będzie coś z flashami!!!